back

Безробітних громадян залучатимуть до суспільно корисних робіт

23 грудня 2022

Тему впровадження суспільно корисних робіт для безробітних сьогодні обговорили на нараді у начальника Ніжинської районної військової адміністрації за участі представників Ніжинської міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості.  

Начальник Ніжинської РВА Григорій Ковтун на початку наради зазначив, що одним із викликів для держави є питання з працевлаштуванням людей, а в умовах війни наші зусилля мають бути спрямовані на подолання наслідків російського вторгнення. Таким чином, залучаючи безробітних до суспільно корисних робіт, ми збільшуємо кількість трудових ресурсів.

У своєму виступі заступник директора міськрайонної філії  центру зайнятості Ігор Приходько зазначив, що до суспільно корисних робіт було залучено 41 особу з числа зареєстрованих безробітних з Крутівської, Вертіївської, Ніжинської, Лосинівської територіальних громад. Перелік робіт пропонується наступний: заготівля дров для опалювального періоду, ліквідація сміттєзвалищ, благоустрій прибережних смуг, ремонт житлових приміщень, роботи з підтримання у готовності захисних споруд цивільного захисту до використання за призначенням, пристосування існуючих наземних або підземних приміщень під найпростіші укриття. Умови залучення до СКР:

  • У період воєнного стану громадян можуть залучати до таких робіт після їхнього місячного перебування у статусі безробітних. Якщо протягом перших 30 днів після реєстрації для безробітного не знайшлося відповідної вакансії, його можуть залучити до суспільно корисних робіт.
  • Організацією таких робіт займається місцева влада або місцева військова адміністрація.
  • До СКР можуть залучатись не лише безробітні, а й інші громадяни працездатного віку, у тому числі й ті, що не підлягають мобілізації. При цьому стан здоров'я має дозволяти їм займатися такою працею.

Залучені до суспільно корисних робіт особи будуть отримувати зарплату. За повний відпрацьований місяць вона не повинна бути нижчою за мінімальну.  

 

Сектор інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації