back

Запрошуйте нас іще!..

04 березня 2013

- Запрошуйте нас іще, - з такими словами залишали багатодітні батьки засідання круглого столу на тему “Авторитет і особистий приклад батьків”, який проведели фахівці із соціальної роботи Ніжинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Л. Будиська та Н. Мороз. До участі були запрошені багатодітні батьки, які проживають на території Вертіївської сільської ради Ніжинського району. Мета круглого столу – підвищення авторитету батьків, формування відповідального та усвідомленого батьківства.

Жваво і зацікавлено брали участь батьки у обговоренні запропонованих їм педагогічних ситуацій, намагалися бути відвертими при заповненні анкети “Ви і Ваші діти”, ставили запитання фахівцям із питань виховання дітей, підвищення свого авторитету в сім’ї.

Організатори заходу дали батькам корисні поради стосовно гармонійного розвитку і особливостей виховання дітей в багатодітній родині.

Сім’я – це головна ланка у вихованні дітей, а тому педагогічна культура батьків повинна бути високою. Одним із завдань фахівців із соціальної роботи і є формування цієї культури шляхом проведення бесід, практикумів, круглих столів, диспутів. Ці форми роботи є ефективними, вони активізують виховний потенціал родини.