back

Нелегка праця фахівця із соціальної роботи

04 березня 2013

Одним із важливих аспектів у діяльності фахівців із соціальної роботи є налагодження співпраці із суб’єктами соціальної роботи, а також з громадськими організаціями - так вважають фахівці Ніжинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які обслуговують територію Вертіївської сільської ради.

Із самого початку їхньої роботи вони встановлювали тісний зв’язок із сільським головою, педагогічним колективом школи, медичним персоналом місцевої амбулаторії, дільничним інспектором, психологічною службою району. Плідною є співпраця з Чернігівським обласним відділенням дитячого фонду України, який очолює Хуторненко В.І.. Спільними зусиллями 5 дітей уже збирають необхідні документи для відпочинку в Італії. Це діти із багатодітних сімей, діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування, діти із малозабезпечених родин. Ще однією формою роботи з найуразливішими категоріями населення є “допомога на відстані”, яку отримали від італійців 4 сім’ї. Допомога працівників обласного відділення дитячого фонду України та фахівців із соціальної роботи була спрямована на придбання необхідних речей дітям.

Великим щастям для десятирічного Сергія Коржа став новенький велосипед, який йому купили за ці кошти. Його сім’я знаходиться в складних життєвих обставинах та перебуває під соціальним супроводом фахівців із соціальної роботи.