back

Звернення начальника Ніжинської районної державної адміністрації з нагоди Дня Гідності та Свободи

21 листопада 2022

Дорогі мешканці Ніжинщини!

Сьогодні ми відзначаємо День Гідності та Свободи.

Це особливий день, який доводить одну просту істину: у визначальні часи головне та вирішальне слово завжди буде за українським народом. Його міць і дух свободи апріорі є надійним дороговказом нашої національної ідентичності.

Зміни, які відбулися після двох українських революцій в 2004 та 2013 роках –  фундаментальні, бо вони стали рушійною силою для виникнення абсолютно нової свідомості українців.

Цього року, в горнилі випробування війною, всі ми добре зрозуміли, що єдність українського народу, злагоджена спільна робота – це не міф, а реальність.

Ми довели, що разом готові захищати нашу незалежність, територіальну цілісність, свободу слова та думки, рівність, повагу, людську гідність та верховенство права.

Ми –  вільний духом народ і пишаємось цим. Але за нашу свободу ми заплатили й продовжуємо платити велику ціну. На жаль, незалежність і свобода забирають життя найкращих доньок і синів нашої держави. І кожен, хто живе у вільній Україні має пам’ятати про це. Адже саме їм ми завдячуємо своїм життям, доброю долею та успішним майбутнім.

Усі ми маємо усвідомлювати, що гідність, свобода та незалежність – це найбільший скарб нашого народу, який ми маємо боронити, не дивлячись ні на які перешкоди.

І я впевнений, що ми не втратимо наше надбання, бо всі українці, не залежно від статі, мови, культури та віросповідання, об’єднались у єдиний злагоджений механізм і готові разом виборювати свої права та відвойовувати Україну. Ми мусимо бути гідними та не здаватись. Бо здаватись українці не вміють. Тому у нас є гідність та безцінна свобода!

Слава Україні!