back

В селі Передудова пройшли загальні збори громадян за місцем проживання.

01 березня 2013

01 березня 2013 року відбулись загальні збори громадян (схід) у селі Перебудова. Сама територіальна громада досить невелика. Всього - 472 жителі. Більшість з них – люди пенсійного віку, яким досить важко добиратися до сільського клубу, де й проходило зібрання. Тому й не дивно, що на зборах були присутні близько 40 членів громади.

Насамперед жителі заслухали звіт сільського голови С.В.Ковальчука про виконання Програми соціально-економічного розвитку населеного пункту у 2012 році та основні завдання на 2013 рік. Керівник сільської громади відзначив позитивні моменти розвитку села за 2012 рік. Це насамперед ремонт дороги Ніжин – Валентіїв, заходи з благоустрою пам’ятного знака в с.Перебудова, стадіону і кладовища, заміна електроопор в с.Валентіїв.

В обговоренні взяли участь керівники та представники районних організацій, установ. Зокрема, голова райдержадміністрації В.Л.Другаков, заступник начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації М.В.Носенко, керуючий ПП «Агротрейдер» В.І.Шевлюга, дільничний інспектор О.М.Гузій.

Основні проблемні питання, які піднімали жителі громади стосувались завершення будівництва підвідного газопроводу в с.Валентіїв, ремонту ділянки дороги до с.Почечине, вирубування аварійних дерев на території кладовища с. Почечине, заміна електроопор по вул.1 Травня та вул.Північна в с.Перебудова, ремонту приміщення колишньої школи в с.Почечине, відкриття дитячого садка.

Голова райдержадміністрації акцентував увагу громади на необхідності формування самодостатнього бюджету сільської ради, наповненню бюджету місцевої територіальної громади за рахунок аренди земельних угідь, розвитку тваринництва та пошуку різного роду напрямів співпраці з місцевими орендарями.

Дільничний інпектор О.М.Гузій також звернувся до присутніх жителі громади. В своєму виступі він зазначав, що лише за умови тісної співпраці між правоохоронними органами, в особі дільничного інспектора та мешканцями громади можлива ефективна робота з попередження та розкриття злочинів.

З усіх піднятих населенням питань надані роз’яснення та доручення виконавцям.