back

Григорій Ковтун провів розширене засідання оперативного штабу

31 жовтня 2022

Начальник Ніжинської РВА Григорій Ковтун провів розширене засідання оперативного штабу, участь у якому взяли керівники громад району.

Розглянули питання про стан та перспективи відновлення газопостачання в населених пунктах Ніжинської міської, Крутівської та Талалаївської сільських рад, припинення якого було внаслідок пошкодження газопроводу при виконання земляних робіт біля с.Хомівка, відключення електроенергії на території району у зв’язку з дефіцитом потужностей по об’єднаній енергосистемі України. Зокрема обговорили графіки погодинних та аварійних відключень, роботу об’єктів критичної інфраструктури в умовах відсутності електроенергії.

Окрім цього, на порядку денному –  питання забезпечення безпеки, оборони, громадського порядку та мобілізаційних заходів в Ніжинському районі.

- «Керівники громад повиннні наполегливо працювати, щоб забезпечити продовольчу безпеку та добробут своїх мешканців: наявність та стан альтернативних джерел живлення, накопичувати продовольчі резерви для громадян, у тому числі для внутрішньо переміщених осіб, підтримувати ланцюги постачання та місцевих виробників сільськогосподарської продукції», –  зазначив Григорій Ковтун.

 

Також на засіданні було роглянуте питання співпраці управління соціального захисту населення НРВА з територіальними громадами району в умовах виконання постанови КМУ №1041 від 16.09.2022.

Сектор інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації