back

Ми повинні забезпечити життєдіяльність району в умовах кризи в енергетичній сфері – Григорій Ковтун

28 жовтня 2022

Сьогодні, 28 жовтня, начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун провів нараду щодо заходів з обмеження споживання електричної енергії в районі, щоб не допустити повного знеструмлення населених пунктів. З основного:

  • Держенергокомпанія НЕК «Укренерго» ввела безпрецедентні екстрені обмеження. Графіки стабілізаційних відключень, що складені напередодні, більше не актуальні.
  • Найближчими днями будуть застосовані більш жорсткі й тривалі відключення.
  • Наразі Обленерго спільно з представниками Ніжинського та Бахмацького РЕМів готують погодинні графіки відключень. З наступного тижня вони будуть оприлюднені.
  • Вчора в Чернігівській області затверджені додаткові графіки аварійних відключень, що дасть можливість збалансувати тривалість відключень, а також зняти соціальну напругу.

Енергетики Обленерго, районних електромереж спільно з іншими екстреними службами й органами державної влади роблять все можливе для скорішої стабілізації ситуації.

Просимо всіх жителів району підтримати енергетиків у боротьбі на енергетичному фронті. Для цього необхідно споживати електроенергію помірно – вмикати енергоємні прилади по черзі, максимально знизити споживання електроенергії зранку із 06:00 до 11:00 та ввечері із 17:00 до 23:00. Бізнесу – обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів.

Просимо з розумінням поставитися до ситуації. Важливо перемогти у енергетичній війні! Наша відповідальність і економія дозволить пройти зимовий період у більш сталому режимі.

Сектор інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації