back

Начальник Ніжинської РВА провів робочу нараду в с. Козацьке

23 вересня 2022

23 вересня начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун у залі Козацького сільського будинку фольклору провів робочу нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, головами  і активом Новобасанської та Бобровицької територіальних громад.

На нараді були присутні перший заступник голови районної державної адміністрації Інна Горобей, голови  та старости територіальних громад, представники правоохоронних органів і фахівці ДСНС.

Під час засідання заслухали доповіді присутніх про стан справ, проблемні питання та шляхи їх вирішення в Новобасанській територіальній громаді та Бобровицькій територіальній громаді; про забезпечення безпеки, оборони, громадського порядку на території Бобровицької та Новобасанської територіальних громад;  про підготовку об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2022/23 року; стан виконання робіт із відновлення (ремонту) об’єктів, зруйнованих/пошкоджених внаслідок військової агресії.

У ході наради обговорили підготовку до зими соціально незахищених верств населення та стан справ у сфері соціального захисту населення у даних територіальних громадах. Зокрема У Бобровицькому відділі реалізації державної соціальної політики управління соціального захисту населення Ніжинської районної державної адміністрації  на обліку перебуває в Новобасанській територіальній громаді 1457 одержувачів різних видів допомоги, компенсації та субсидії, так головними (найбільша кількість) отримувачами допомог є: молоді мами при народженні дитини – 69; особи з інвалідністю з дитинства, діти-інваліди – 72; малозабезпечені сім’ї – 22 та інші.

У Бобровицькій територіальній громаді перебуває 3981 одержувачі всіх видів допомог та субсидій: 419 – допомоги при народженні дитини; 276 – допомоги особам з інвалідністю з дитинства, дітям-інвалідам; 75 – малозабезпеченим сім’ям.

Також зазначаємо, що одержувачів субсидій на житлово-комунальні послуги у 2022 році в Новобасанській ТГ – 671 сім’я, в Бобровицькій – 2402 сім’ї. Таким чином відсоток отримувачів соціальних послуг у Новобасанській ТГ – 25%, у Бобровицькій-17%.

З початком російської агресії дуже суттєву роль держава приділила допомозі на проживання ВПО, загальна кількість яких по Бобровицькому відділу реалізації державної соціальної політики управління соціального захисту населення склала за березень-квітень 3714 осіб.

Станом на 23.09.2022 року по Новобасанській ТГ зареєстровано 595 внутрішньо переміщених осіб, з них 33 особи отримують допомогу на проживання. За березень та квітень місяць допомогу на проживання отримали 595 внутрішньо переміщені особи

Станом на 23.09.2022 року по Бобровицькій ТГ зареєстровано 3119 внутрішньо переміщених осіб, з них 233 особи отримують допомогу на проживання. За березень та квітень  допомогу на проживання отримали 3119  внутрішньо переміщених осіб.

Зазначаємо, що призначення допомоги на проживання ВПО 100% проводив Бобровицький відділ реалізації державної соціальної політики.

У територіальній Новобасанської територіальної громади  і працює 16 соціальних працівників, які обслуговують 180 одиноких та одиноко проживаючих громадян. Соціальними працівниками проводиться обстеження помешкань, вивчаються потреби у паливі, здійснюється інструктаж щодо готовності пічного опалення до опалювального періоду. При необхідності соціальні працівники надають допомогу в очищенні димоходу від сажі. До осінньо зимового періоду всі одиноко проживаючі громадяни підготовлені.

   У територіальній Бобровицькій  громаді працює 48 соціальних працівників, які обслуговують 539 одиноких та одиноко проживаючих громадян. Соціальними працівниками проводиться обстеження помешкань, вивчаються потреби у паливі, здійснюється інструктаж щодо готовності пічного опалення до опалювального періоду. При необхідності соціальні працівники надають допомогу в очищенні димоходу від сажі. До осінньо- зимового періоду всі одиноко проживаючі громадяни підготовлені.

Фахівці Ніжинської РДА доповіли про хід осінньо-польових робіт у сільськогосподарських підприємствах  територіальних громад, участь у грантових програмах єРобота,  аналіз транспортного сполучення Бобровицької та Новобасанської територіальних громад.