back

На Чернігівщині за сприяння служби зайнятості упродовж 8 місяців працевлаштовано близько 5 тисяч громадян

15 вересня 2022

Кожен п’ятий із тих, хто звернувся за допомогою в пошуках роботи до служби зайнятості, працевлаштований. Крім того, до громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 666 осіб, ще 769 — скеровано на професійне навчання. Про такі підсумки роботи обласної служби зайнятості протягом січня-серпня поточного року повідомила директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

За її словами, у порівнянні з минулим роком попит на робочу силу скоротився майже вдвічі. Станом на 1 вересня в області налічувалося 11,7 тис. безробітних, для яких у базі даних служби зайнятості було 686 пропозицій роботи. Тож на кожне вільне робоче місце претендувало 17 осіб. Це на 10 більше, ніж рік тому. 

Найбільше вакансій було у сільському господарстві, торгівлі та на підприємствах переробної промисловості. Зокрема, традиційно сталим попитом на регіональному ринку праці користуються швачки. До речі, цю професію за сприяння служби зайнятості можна здобути безкоштовно.

Всі актуальні пропозиції роботи за посиланням і в телеграм-каналі. За додатковою інформацією можна звернутися в Telegram-каналі  онлайн-підтримки.

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості