back

Під час розширеної наради обговорили важливі напрямки роботи

05 вересня 2022

Сьогодні, 5 серпня, начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун провів розширену нараду з керівниками структурних підрозділів Ніжинської РДА.

У ході наради розглянули пріоритетні питання, які стосуються впровадження державної програми єРобота, забезпечення безпеки учасників навчально-виховного процесу у 2022-2023 навчальному році, та питання щодо стану підготовки закладів району до опалювального періоду 2022-2023 років.

Згідно інформації органів місцевого самоврядування станом на 5 вересня загальний стан підготовки об’єктів Ніжинського району до осінньо-зимового періоду становить 87,1 % проти 84,7% аналогічного періоду минулого року, з них  по: тепловому господарству – 89,8 %, водопровідно- каналізаційному господарству – 90,04 %, об’єктам житлового фонду – 88,74 %, об’єктам соціальної сфери – 79,9 %.  

Стан заготівлі дров по району складає 48%,  роботи тривають. У тому числі, проводяться заходи по скороченню  споживання природного газу шляхом модернізації та оптимізації мережі.

Також під час наради обговорили одне з важливих питань для підтримки економіки - проект державних грантів для підтримки бізнесу «є Робота».

Із 1 липня вже можна подавати заявки за допомогою "Дії". "є Робота" — це шість програм, які дозволять створити бізнес і нові робочі місця.

Програми, які фінансує Кабінет Міністрів Украни:

Перша програма — гранти до 250 тис. грн на будь-який мікробізнес.

Друга — гранти до 8 млн на розширення та створення підприємств у сфері перероблення.

Третя і четверта програми — гранти на висадку нових садів (до 400 тис. грн за 1 га) і побудову нових теплиць (до 7 млн грн).

П’ята програма — гранти для стартапів в ІТ.

Шоста — це гранти на навчання новим навичкам у сфері інформаційних технологій.

Більш детальну інформацію по умовах на отримання гранту можна знайти на порталі «Дія» на сторінці «є Робота» під кожним грантом в закладці «Питання та відповіді».

Зацікавленим адміністрація надасть посилену допомогу в створенні бізнес плану та проведе роз’яснювальну роботу, за інформацією звертатися в відділ економічного та агропромислового розвитку, транспорту та зв’язку Ніжинської районної державної адміністрації або за телефоном 7-31-29.