back

Заклади освіти Макіївської громади перевірили на готовність до нового навчального року

18 серпня 2022

На Ніжинщині триває підготовка закладів освіти територіальних громад до роботи в режимі офлайн. Одним із важливих факторів організації очного навчання є наявність обладнаного укриття для дітей та працівників.

Фахівці Ніжинської районної військової адміністрації продовжують перевірки закладів освіти щодо їхньої готовності до нового навчального року та облаштування укриттів.
17 серпня заступниця начальника Ніжинської РВА Інна Горобей  побувала в закладах освіти Макіївської територіальної громади, щоб перевірити їх на готовність до старту навчального року.

У громаді функціонують 5 закладів загальної середньої освіти. В очному та змішаному форматі з першого вересня планують працювати 3 школи.

Серед них – Рівчак-Степанівський навчально-виховний комплекс. Заклад зможе розпочати очне навчання. Тривають останні підготовчі роботи в укритті, в якому будуть створені належні умови для комфортного перебування дітей.

Під час перевірки Макіївського навчально-виховного комплексу Інна Миколаївна ознайомилася з роботами, які проводяться по облаштуванню сховища. Зазначений заклад планує з 1 вересня працювати за змішаною формою навчання.

Значну допомогу у створенні безпечного середовища в закладах освіти Макіївської громади надали інвестори. Також за сприяння інвесторів село Рівчак-Степанівка готове прийняти сім’ї з дітьми з територій, які постраждали або зараз знаходяться у зоні бойових дій та надати їм житло: будинки, квартири. У селі готові допомогти з працевлаштуванням. Діти ж зможуть відвідувати садочок і школу.

 «Ми продовжуємо готуватися до навчального року. Основний акцент – саме на безпеці учасників навчального процесу. Наразі відвідуємо кожну громаду. Ретельно перевіряємо укриття, наявність у них всіх необхідних речей, маршрути можливої евакуації», – зазначила Інна Горобей.

Роботи з облаштування укриттів в закладах освіти тривають. 

Сектор інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації