back

Щодо зміни механізму виплати компенсації на бензин, ремонт та технічне обслуговування автомобілів, термін експлуатації яких більш, ніж 10 років.

25 лютого 2013

ДО УВАГИ ІНВАЛІДІВ!!!

Змінено механізм виплати компенсації на бензин, ремонт та технічне обслуговування автомобілів, термін експлуатації яких більш, ніж 10 років

Постановами КМУ № 458 від 13.05.2009 та № 35 від 25.01.2012 щодо Порядку виплати грошових компенсацій на бензин, ремонт та технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування, змінено механізм виплати вищезазначених компенсацій.

Якщо раніше виплата компенсації на бензин, ремонт та технічне обслуговування автомобілів, термін експлуатації яких більш ніж 10 років, здійснювалася за умови придатності автомобіля для подальшої експлуатації, про що орган Державтоінспекції робив позначку в технічному паспорті, то з лютого минулого року внесеними змінами до вищезазначеного Порядку передбачена виплата компенсації на загальних підставах.

Тобто, для одержання компенсації на бензин, ремонт та технічне обслуговування автомобіля, термін експлуатації якого більш ніж 10 років, необхідно до управління праці подати наступні документи:

• заява, технічний паспорт про реєстрацію автомобіля на ім’я інваліда, законного представника дитини-інваліда та копія посвідчення водія, завірена в установленому порядку.

Враховуючи, що інваліди, які мають автомобілі, термін експлуатації яких більш ніж 10 років, але не отримували компенсацію в зв’язку з тим, що не зверталися до Державтоінспекції за відповідною позначкою в технічний паспорт, після внесення змін до вищевказаної постанови мають право на поновлення компенсації на бензин, ремонт та технічне обслуговування автомобілів на вищезазначених умовах.

За додатковою інформацією звертатись в управління праці та соціального захисту населення Ніжинської РДА, кабінет №8, телефонувати 2-42-51. Головний спеціаліст з питань обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці Головенко Ольга Олександрівна.