back

ЗАСТРАХОВАНІ ОСОБИ ЧЕРНІГІВЩИНИ ТА ЧЛЕНІ ЇХ СІМЕЙ ВЖЕ ОТРИМУЮТЬ ПУТІВКИ ФОНДУ

21 лютого 2013

У рамках реалізації програми Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності щодо відновлення здоров’я застрахованих осіб і членів їх сімей, з січня поточного року, розпочато санаторно – курортне та відновлювальне лікування.

Загальна кількість путівок по області на I квартал - 732 на суму 4,1 млн. грн., у тому числі, для санаторно – курортного лікування дорослих – 652, для лікування дитини у супроводі дорослого – 70, до відділень реабілітації санаторно – курортних закладів – 10. Зокрема Ніжинська міжрайонна виконавча дирекція отримала 58 путівок на суму 317,7 тис. грн., у тому числі, для санаторно – курортного лікування дорослих – 53, для лікування дитини у супроводі дорослого – 5.

Путівки придбані на курорти Трускавця, Криму, Закарпаття, Хмільнику, Одеси, Миргороду, Приазов’я, Кончи-Заспи, Моршина, до санаторію «Остреч» (м. Мена) та інші.

За профілями захворювання найбільша кількість путівок для лікування органів травлення, нервової системи, органів опору та руху, дихання , кровообігу. Водночас у санаторних закладах є можливість пролікувати захворювання органів зору, обміну речовин та урологічні.

Страхувальникам Ніжинської дирекції вже видано 55 путівок в І кварталі 2013 року до оздоровниць Трускавця, Миргорода, Закарпаття, Криму тощо.

Отримати санаторно – курортне лікування можуть застраховані особи (наймані працівники), а саме: фізичні особи, які працюють за трудовим договором (контрактом) на підприємстві, в установі, організації незалежно від форм власності, виду діяльності та господарювання, або у фізичної особи за умови сплати страхових внесків власником або уповноваженим ним органом, а також добровільно застраховані особи, які сплачують єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, у тому числі з тимчасової втрати працездатності.

Для отримання путівки застрахованій особі треба звернутися у комісію із соціального страхування свого підприємства, установи, організації (уповноваженого) із заявою і медичною довідкою форми 070/о, яку має видати лікарсько консультаційна комісія лікувального закладу.

Путівки видаються за основним місцем роботи застрахованої особи в період відпустки з частковою оплатою їх вартості. Сьогодні часткова оплата застрахованої особи за отриману путівку становить: у двомісний номер – 20% її вартості; для лікування дитини в супроводі дорослого – в розмірі 15% її вартості; для лікування двох дітей в супроводі дорослого – в розмірі 10% її вартості.

Додаткову інформацію щодо санаторно-курортного лікування застрахованих осіб та членів їх сімей можна отримати в Ніжинській міжрайонній виконавчій дирекції Чернігівського обласного Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Ніжинська міжрайонна виконавча дирекція

Чернігівського обласного відділення Фонду