back

Створено районну Федерацію футболу.

21 лютого 2013

Зараз у Ніжинському районі широкої популярності набув футбол. І з кожним роком збільшується представницький склад у різних турнірах. Саме це продемонстрував минулий сезон. Рекордна кількість учасників зафіксована у першості з футболу і кубку (відповідно 12 і 16). А ще ж не слід забувати і про інші вікові категорії, де також проводяться змагання. Мова йде про шкільний футбол та турніри серед ветеранів. І щоб більш збалансувати, охопити під одну організацію всі ці змагання, провести їх на високому організаційному рівні і необхідно створити Федерацію в нашому районі. Вже давно назріває питання її створення. Раніше були спроби таки створити дану організацію, але якось не склалося. І от за ініціативи районної спортивної організації "Колос" та адміністрації 19 лютого відбулися установчі збори по створенню Ніжинської районної громадської організації "Федерація футболу". На збори були запрошені голова райдержадміністрації Другаков Володимир Леонідович, голова райради Бузун Олег Віталійович, громадські організатори фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи на селі, тренери-викладачі Ніжинської ДЮСШ "Колос", а також спонсори граючих у першості з футболу та кубку команд та всі, небайдужі до гри мільйонів люди.

Метою створення і діяльності Федерації є популяризація фізичної культури і спорту, здорового способу життя серед широких верств населення, сприяння зростання рівня і масовості футболу в районі, сприяння всебічному і гармонійному вихованню молоді, її активному відпочинку, впровадження спортивної та оздоровчої діяльності.

Головними завданнями Федерації є проведення змагань на більш високому організаційному рівні, сприяння підготовці спортсменів для виступів на спортивних змаганнях. Підготовці гравців у збірні команди району, області, України, підвищення майстерності, професійного рівня спортсменів, тренерів, суддів та інших спеціалістів з футболу, покращення якості суддівства, проведення навчання футбольних арбітрів району, сприяння утворенню футбольних команд в районі, налагоджування та розвиток контактів з українськими, міжнародними організаціями, які діють у сфері спорту, розвиток та укріплення зв’язків з федераціями футболу України, обласною федерацією футболу, мобілізація і використання для цього місцевого спортивного потенціалу.

Очолив Ніжинську районну громадську організацію "Федерація футболу" голова райдержадміністрації Володимир Другаков, за нього одноголосно проголосували всі учасники установчих зборів, що свідчить про повну довіру з боку всіх присутніх.

Заступником голови та виконавчим директором обрано Чернету Олексія Володимировича спеціаліста районної спортивної організації "Колос". Також були обрані й інші керівні органи: Виконавчий комітет та Ревізійну комісію.

Можна стверджувати, що відбулася дійсно історична подія. Створена Федерація футболу у Ніжинському районі. Сподіваюся це стане поштовхом до розквіту футболу у нашому районі. А кількість змагань тільки зростатиме.

Олексій ЧЕРНЕТА