back

ДМС: інформаційно-роз'яснювальна робота щодо запобігання торгівлі людьми

14 травня 2022

Шановні громадяни!

Через військову агресію російської федерації мільйони жінок та дітей, тікаючи від жахів війни, змушені зараз покинути територію України та прямувати до сусідніх країн. В умовах воєнного конфлікту така категорія громадян є найбільш уразливою до потрапляння в ситуації, пов’язані з торгівлею людьми. У той же час зростає ризик стати жертвою торгівлі людьми і для чоловіків, які внаслідок війни втратили роботу і дохід. Торгівці живим товаром готові скористатись теперішньою складною ситуацію та уразливістю тих, хто полишає Україну.

Наразі основним пріоритетом у діяльності територіальних органів/підрозділів Державної міграційної служби України щодо запобігання торгівлі людьми є проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо підвищення рівня обізнаності населення для уникнення потрапляння в ситуації, пов’язані з торгівлею людьми, та ознайомлення з основами безпечної поведінки у разі здійснення подорожі за кордон.

Просимо Вас ознайомитись з наступними матеріалами, які містять корисні посилання для осіб, які їдуть з України, зокрема:

- веб-сторінка ЄС щодо порад для осіб, які виїжджають за кордон, містить частину про торгівлю людьми, яка знаходиться в останньому розділі під назвою «Ваша безпека» (https://cutt.ly/6DcgzSA);

- інформація та контакти національних органів влади та організацій, які займаються протидією торгівлі людьми та можуть допомогти в кожній державі ЄС (https://cutt.ly/7DcgYEj).

- інформаційні матеріали Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні (МОМ) щодо безпечних подорожей містяться за посиланням: https://bit.ly/ЗагальніПравилаБезпеки.

Також, за підтримки МОМ щоденно з 8:00 до 20:00 працює Національна гаряча лінія для отримання практичних порад з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, у тому числі щодо безпечного виїзду за кордон: 527 (безкоштовно з мобільних телефонів) або 0 800 505 501 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів). Особи, які перебувають за кордоном, можуть звернутися до консультантів гарячої лінії за електронною адресою [email protected].