back

У службі зайнятості вчать цифровій грамотності

22 лютого 2022

 

Більше шансів на працевлаштування та кар’єрне зростання — така мета тренінгів «Цифрова грамотність», що проводить служба зайнятості. Отримані навички, зокрема, допоможуть скористатися електронними сервісами, не виходячи з дому. Отже, під час тренінгів безробітних вчать:

- шукати роботу на сайті державної служби зайнятості, де міститься найбільша база вакансій в Україні, та за допомогою інтерактивних карт вакансій міст Чернігова, Ніжина та Прилук на онлайн-сервісі Google «Мої карти»;

- складати та розміщувати власне резюме на сайті державної служби зайнятості;

- створювати та користуватися персональним електронним кабінетом;

- записуватися на прийом до фахівця структурного підрозділу служби зайнятості за допомогою «Електронної черги»;

- реєструватися в службі зайнятості через сайт державних послуг «Дія»;

- користуватися своїми електронними документами з мобільного застосунку «Дія» під час візитів до фахівців служби зайнятості.

 Також на тренінгах розкажуть, як користуватися безкоштовними українськими та міжнародними освітніми онлайн-платформами. Йдеться про освітній портал державної служби зайнятості, платформу з навчання цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», онлайн-курси Prometheus, міжнародну платформу Coursera, освітній проєкт EdEra, платформу масових відкритих інтерактивних курсів ЕdX, а також з вивчення англійської мови LingvaSkills та інші.

До речі, всім, хто розмірковує про вибір майбутньої або нової професії, у службі зайнятості радять платформу з профорієнтації та розвитку кар’єри. Там можна пройти комплексне профорієнтаційне тестування та діагностику «м’яких навичок».

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості