back

Про найактуальніші питання життєдіяльності району — на розширеній нараді в РДА

20 січня 2022

Голова райдержадміністрації Григорій Ковтун сьогодні, 20 січня, провів розширену нараду з керівниками управлінь та відділів райдержадміністрації, в ході якої було обговорено найактуальніші питання життєдіяльності району.

Голова РДА заслухав керівників структурних підрозділів, зокрема, обговорили теми ремонту доріг у 2022 році,  хід робіт на об’єктах “Великого будівництва”, особливо зосередили увагу на тих об’єктах, роботи на яких були розпочаті у попередні роки і будуть продовжені у поточному році.

- Завершення об’єктів програми Президента “Велике будівництво” – одне із пріоритетних завдань, – наголосив голова райдержадміністрації. Григорій Ковтун дав доручення забезпечити розгляд перспективних проєктів кожної територіальної громади району відповідальними фахівцями адміністрації. 

Окремо під час наради зупинилися на епідситуації. На Ніжинщині спостерігається поступове зростання кількості інфікованих на коронавірус. Як наголосив Григорій Ковтун, забезпечення дотримання карантинних обмежень, контроль за дотриманням протиепідемічних заходів у всіх закладах та  установах, що працюють на території району – спільне завдання і виконавчої влади, і органів місцевого самоврядування.

Генеральний директор КНП «Ніжинська центральна районна лікарня» Юрій Солодько ознайомив присутніх із стратегією розвитку лікарні на 2022-2024 роки. Зокрема, керівник установи доповів, що 2021 рік лікарня завершила без заборгованостей по заробітній платі, повністю проведені розрахунки за використані енергоносії. Станом на 17 січня 2022 року проведено авансові виплати працюючим за поточний місяць. Лосинівська територіальна громада виділила 600,0 тис. грн. фінансової підтримки  лікарні на 2022 рік.

- Оскільки наша лікарня має всі матеріально-технічні та кадрові можливості, то з цього року ми плануємо збільшити законтрактовані з НСЗУ послуги з п’яти до одинадцяти – зазначив Юрій Солодько.

 Під час наради було  обговорено план заходів з організації та проведення у районі Дня Соборності України та Дня пам'яті Героїв Крут.

Сектор інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації