back

До уваги жителів району!   Щодо надання соціальних послуг

17 грудня 2021

 

       Кабінет  Міністрів  України ухвалив Постанову від 6 жовтня 2021 року  №1040, якою визначив порядок подання та оформлення документів, призначення і виплату компенсації фізичним особам , які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі.

Компенсація за догляд  призначається фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі та пройшла підготовку та перепідготовку з основ догляду  по затвердженій типовій програмі навчання і  не перебуває у трудових відносинах.

 Догляд здійснюється за особам, які через порушення функцій організму не можуть самостійно пересуватися та самообслуговуватися.

       Особа, яка потребує надання соціальних послуг з догляду на професійній основі повинна звернутися із заявою про потребу в наданні соціальних послуг до своєї територіальної громади (сільської, селищної ,міської ради , центру надання адміністративних послуг).

      На сільські, селищні ,міські ради покладено відповідальність за організацію  надання фізичним особам соціальних послуг з догляду на професійній основі, а саме :

  •  прийом заяв від фізичних осіб про включення до переліку осіб, які надають відповідні соціальні послуги,
  • надання фізичній особі переліку організацій, які здійснюють навчання фізичних осіб, 
  • прийом заяв про потребу в наданні соціальних послуг,
  • підготовку та укладення договору про надання соціальних послуг,
  •  призначення компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги відповідно до поданих актів про надані соціальні послуги з догляду на професійній основі.

     Фінансування компенсації за догляд буде здійснюватися за рахунок коштів місцевих бюджетів.