back

Колишні військовослужбовці та учасники АТО/ООС можуть безкоштовно навчатися

23 листопада 2021

 

  Пройти перепідготовку або підвищення кваліфікації за професіями й спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності можна, отримавши ваучер на навчання. Він видається одноразово і за умови, що колишні військовослужбовці та учасники АТО/ООС не перебувають на обліку в службі зайнятості як безробітні.

Професію (спеціальність) чи напрям підвищення кваліфікації людина обирає самостійно з переліку, затвердженого Міністерством економіки України. На сьогодні він налічує 43 робітничі професії та 27 спеціальностей. Оплата ваучерів здійснюється Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Його вартість встановлюється в межах вартості навчання і не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Нині це 23 790 грн, з 01 грудня — 24 810 грн. Також людина самостійно обирає навчальний заклад (обов’язково з відповідною ліцензією на надання освітніх послуг) та форму навчання.

За детальною інформацією про умови отримання ваучера на навчання звертайтеся до будь-якого структурного підрозділу Чернігівського обласного центру зайнятості або за телефоном (0462)77-90-31.

За інформацією Чернігівського
обласного центру зайнятості