back

Григорій Ковтун здійснив робочу поїздку у Новобасанську ТГ

22 жовтня 2021

  Очільник району зустрівся з керівництвом громади. Відвідав дві адмінбудівлі сільської ради, в одній із яких нещодавно завершився капітальний ремонт. Побував у двох найбільших школах громади - Новобасанській та Новобиківській, де навчаються 210 та 186 учнів відповідно.

 У с. Нова Басань відносно нова школа. Як повідомив голова громади Микола Дяченко, вона була збудована за державні кошти у 2012 році. У найближчій перспективі звести для закладу спортивну залу та футбольне поле зі штучним покриттям.

 Такий проект має бути підтриманий державою, - переконаний Григорій Ковтун, - адже школа нова, сучасна, з інтерактивним обладнанням, а головне - громада перспективна. Тому пообіцяв свою підтримку у цьому питанні.

У Новобиківському освітньому закладі тривають ремонтні роботи. За рахунок субвенції фонду соціально-економічного розвитку та співфінансування з місцевого бюджету тут утеплюється фасад школи, адже приміщення закладу велике і питання енергоефективності тут актуальне. До речі, у Новобасанській громаді відмовились від газу для опалення бюджетних установ, тому завдяки альтернативному паливу в освітніх закладах тепло від початку жовтня.

В Новобиківській школі місцева влада потурбувалась і про належні умови для харчування дітей. Тут капітально ремонтують харчоблок та їдальню.

Григорій Ковтун отримав позитивні враження від знайомства з громадою та доручив Миколі Дяченку виконати приємну місію - передати подарунок та почесну відзнаку "Мати-героїня" Вікторії Савчук, жительці с. Бірки, матері 5-х дітей. Матір-героїню із нагородою привітали також і представники місцевого інвестора ТОВ "Наташа-Агро" Українського аграрного холдингу, які передали їй цінний подарунок.

 
 
Відділ діловодства, контролю та звернень громадян РДА