back

Для шкільних їдалень служба зайнятості підготувала понад сотню кухарів

02 вересня 2021

 

  Про це повідомила директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка. Тепер колишні безробітні працюють в КП «Шкільне» (місто Чернігів) та КТВП «Школяр» (місто Ніжин), що забезпечують гарячим харчуванням місцевих школярів. 

   Навчання проводили викладачі Сумського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Для безробітних це було підвищення кваліфікації за навчальною програмою «Сучасні вимоги дотримання санітарних норм і правил при організації громадського харчування». Колишні кухарі відновили свої знання і отримали нові - з охорони праці, основ трудового законодавства, дотримання вимог і правил особистої гігієни працівниками при організації громадського харчування, санітарно-епідеміологічних вимог до транспортування, прийому, зберігання та кулінарної обробки харчових продуктів, профілактики харчових інфекцій та отруєнь тощо.

 Навчалися безробітні безкоштовно - за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.