back

Повідомлення ініціативної групи щодо проведення установчих зборів для формування складу громадської ради при районній державній адміністрації

31 січня 2013

Шановні представники інститутів громадянського суспільства!

Установчі збори з формування складу громадської ради при Ніжинській районній державній адміністрації відбудуться 06 лютого 2013 року в малому залі засідань райдержадміністрації. Початок зборів о 14.30.

Громадська рада при районній державній адміністрації як постійно діючий колегіальний виборний консультативно-дорадчий орган утворюється на підставі постанови Кабінету України від 3 листопада 2010 року №996 для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів із громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики.

Склад громадської ради буде сформовано на установчих зборах шляхом рейтингового голосування за кандидатури, які добровільно заявили про бажання брати участь у роботі громадської ради та були внесені інститутами громадянського суспільства. Кількісний склад громадської ради буде визначено установчими зборами на термін у два роки.

До складу громадської ради можуть бути обрані представники громадських організацій, професійних та творчих спілок, асоціацій, організацій роботодавців, благодійних та релігійних організацій, інших непідприємницьких товариств і установ, легалізованих відповідно до законодавства України (далі – інститути громадянського суспільства) не більше ніж по одному представнику від кожного інституту громадянського суспільства.

Членство у громадській раді є індивідуальним.