back

У Вертіївці відкрили нову амбулаторію сімейної медицини

12 липня 2021

Завдяки синергії у роботі органів державної влади та органів місцевого самоврядування стало можливим будівництво і відкриття нової амбулаторії сімейної медицини у Вертіївській громаді, - наголосила під час своєї промови голова Чернігівської обласної державної адміністрації Анна Коваленко.

 

Сьогодні у Вертіївці відбулось урочисте відкриття закладу охорони здоров’я задля якісного й кваліфікованого надання медичної допомоги населенню, яке налічується в громаді майже 10 тисяч.

 

Голова ОДА зауважила, що здоров’я громадян, вчасне та професійне надання їм допомоги – серед пріоритетів у роботі Президента України. Тому по всій країні відбуваються будівництво нових закладів охорони здоров’я, закупівля медичного обладнання за рахунок фінансування з державних фондів. Ключі від самої амбулаторії та автомобіля медичної служби для потреб сімейних лікарів Анна Коваленко вручила голові Вертіївської сільської ради Федору Лозяну. Останній подякував за співпрацю й привітав мешканців громади.

 

Не приховував своєї радості народний депутат України Валерій Зуб, котрий, як ніхто, знає: сільське населення потребує якіснішої медичної допомоги, а лікарі – умов праці. Сучасне обладнання, що буде облаштоване в амбулаторії, наблизить якісну медицину до людей, а лікарям спростить роботу, - переконаний народний обранець.

 

Перший заступник голови Ніжинської райдержадміністрації Інна Горобей привітала громаду з подією й побажала подальшого втілення запланованих проектів у взаємодії з органами виконавчої влади та народними депутатами України.

 

Варто зауважити, що під час свого перебування у Вертіївці Анна Коваленко та Валерій Зуб обговорили із головою сільської ради можливості реалізації нових проектів, спрямованих на поліпшення суспільних потреб мешканців громади, а саме будівництво бюветів у кожному населеному пункті та будівництво стадіону, будинку культури, кінотеатру та спортивної зали у Вертіївці.

 

Крім того, присутніх посадовців Федір Лозян запросив до сільської бібліотеки, облаштованої на основі європейської практики – з цікавим дитячим куточком та інформаційним простором для дорослого населення.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА