back

День відкритих дверей у соціальному гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

10 червня 2021

  У комунальному закладі «Обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» відбувся День відкритих дверей.

  У заході взяли участь заступник голови Ніжинської районної державної адміністрації Людмила Желада, головний спеціаліст служби у справах дітей райдержадміністрації Людмила Сурмачевська, начальник служби у справах дітей Лосинівської селищної громади Лариса Темчурова, мешканці гуртожитку та інші гості.  

Про роботу обласного соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, розповіла його директор Аліна Лук»яненко та соціальний фахівець цього закладу.

   Головна мета функціонування соціального гуртожитку полягає в забезпеченні безкоштовним житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа,  адаптації  та підготовці таких дітей до самостійного життя, їх працевлаштуванні. У закладі можуть перебувати особи до 23 років вище вказаної категорії, але не довше трьох років.

Аліна Володимирівна  звернула увагу на те, що разом з дітьми вони складають перспективні плани, які дозволяють раціонально та продуктивно організувати їх дозвілля та відпочинок.

   Директор закладу провела для присутніх екскурсію по гуртожитку. Тут створені належні умови для того, аби підготувати дітей до самостійного життя і навчити їх нести відповідальність за всі свої вчинки.

За інформацією служби у справах дітей Ніжинської РДА