back

Семінари для працівників відділів кадрів з питань працевлаштування осіб з інвалідністю

27 травня 2021

  Згідно статті 19 Закону України Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні  для підприємств, установ, організацій, у тому числі громадських організацій, осіб з інвалідністю, фізичних осіб, які використовують найману працю, установлюється норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю у розмірі чотирьох відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 осіб, - у кількості одного робочого місця.

 Підприємства, установи, організації, де середньооблікова чисельність працюючих осіб з інвалідністю менша від установлено нормативом, щороку сплачують відповідним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів адміністративно-господарські санкції, сума яких визначається в розмірі середньої річної заробітної плати на відповідному підприємстві, в установі, організації за кожне робоче місце, призначене для працевлаштування особи з інвалідністю і не зайняте особою з інвалідністю. 

   У Ніжині пройшли семінари для працівників відділів кадрів з питань працевлаштування осіб з інвалідністю. Ряд ніжинських роботодавців не виконали норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю у 2020 році. Про наслідки та відповідальність за порушення законодавства йшлося на семінарі. А ще роботодавцям запропонували допомогу у підборі кадрів із числа осіб з інвалідністю, які перебувають на даний час на обліку у службі зайнятості.