back

Вітання голови райдержадміністрації та голови районної ради з Днем Соборності та Свободи України

22 січня 2013

Шановні жителі Ніжинщини!

Прийміть щирі вітання з нагоди Дня Соборності та Свободи України!

Протягом сторіч наш народ прагнув жити в єдиній державі. І саме 22 січня 1919 року в Києві на Софіївському майдані було проголошено Акт Злуки - возз"єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

Цей день став одним із важливих кроків на шляху нашого народу до свободи, незалежності і державності. Він показав усьому світові неможливість роз"єднати український народ, протиставити українців один одному, змусити їх служити чужим для них інтересам. Він став символом побудови Української держави.

Разом із Днем Соборності України ми святкуємо ще й День Свободи. Адже, саме Свобода – наша мета і, водночас, політична й суспільна реальність об'єднує громадян України незалежно від поглядів і переконань. Найважливіше, що суспільство здобуло право на зміни, яке маємо сприймати не як дарунок, а як обов'язок діяти, змагатись і працювати для гідного життя.

Сьогодні Україні особливо потрібна наша єдність, активна громадська позиція і мудрість, щоб побудувати сучасну соборну незалежну демократичну могутню українську державу — надійну запоруку добробуту й щасливого життя нашого народу.

Сердечно бажаємо вам, шановні жителі району, міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє рідного краю та України!

Володимир Другаков

голова райдержадміністрації

Олег Бузун

голова районної ради