back

Голова райдержадміністрації Григорій Ковтун провів нараду з актуальних питань життєдіяльності району

05 квітня 2021

 

   Сьогодні, 05 квітня, голова райдержадміністрації Григорій Ковтун провів розширену робочу нараду з актуальних питань життєдіяльності району.

 Серед ключових питань – стан захворюваності на COVID-19 у районі та вжиття необхідних заходів для стабільної роботи медичних закладів, забезпечення госпіталізації хворих на коронавірусну інфекцію, виходячи з епідеміологічної ситуації, що склалась.

  Отже, станом на 04 квітня 2021р. захворіло на коронавірус 254 жителів Ніжинщини. За словами заступника головного лікаря Ніжинської ЦРЛ Алли Бондаренко, у районній лікарні станом на ранок 05 квітня на лікуванні - 86 хворих з пневмоніями та ковідом, в тому числі жителі міста Ніжина. Наразі, крім інфекційного, прийомом хворих на COVID-19 займаються дитяче, терапевтичне й реанімаційне відділення. До організації роботи по обслуговуванню хворих на коронавірус залучаються максимально медичні працівники. Лікарня здатна розгорнути ще 20 додаткових «ковідних» ліжок. Зросла кількість хворих на коронавірус у Лосинівській територіальній громаді (292 особи від початку пандемії, найбільше – Лосинівка, Галиця, Світанок), про що повідомив Іван Бондар, головний лікар ЦПМСД.

Голова райдержадміністрації наголосив на організації роботи додаткової «ковідної» мобільної бригади та можливості фінансування заробітної плати її працівникам. Також Григорій Ковтун дав завдання вивчити питання передачі всіх центрів первинної медико-санітарної допомоги (а їх у районі 6), їх майна у власність громад та здійснити передачу до 01 липня 2021 року, при цьому зберегти наявну кількість працівників.

Не менш важливим напрямком роботи у боротьбі з гострою респіраторною хворобою COVID-19 є проведення вакцинації, яка продовжується у районі.  

Крім того, керівництво райдержадміністрації тримає на контролі питання припинення структурних підрозділів районних державних адміністрацій, що припиняються, зі статусом юридичної особи публічного права. Про вжиті заходи у цьому напрямку та вирішення проблемних питань доповідали керівники відповідних структурних підрозділів.

 Під час наради було озвучено ще ряд важливих питань, зокрема, про заплановані заняття з територіальної оборони, обмеження прийому громадян в управлінні соціального захисту населення, відділі «Державної реєстрації та надання адміністративних послуг», додаткові обмежувальні заходи у зв’язку з епідемічною ситуацією у роботі об’єктів громадського харчування, перевізників тощо.

За результатами наради головою райдержадміністрації було дано ряд доручень.

Сектор інформаційної діяльності та

 комунікацій з громадськістю Ніжинської РДА