back

Експертна рада з питань дискримінації за ознакою статі

18 січня 2013

При Міністерстві соціальної політики України функціонує Експертна рада з питань дискримінації за ознакою статі.

Експертна рада з питань протидії дискримінації за ознакою статі є консультативно-дорадчим органом, що діє на постійній основі при Міністерстві соціальної політики України та створена з метою сприяння у формуванні та реалізації державної політики щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, недопущення всіх форм дискримінації за ознакою статі. Експертна рада діє на громадських засадах.

Основними завданнями Експертної ради є:

- розгляд звернень за фактами дискримінації за ознакою статі від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, неурядових організацій, громадян з метою надання експертної оцінки та вжиття відповідних заходів;

- розгляд питань щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в Україні;

- підготовка рекомендацій центральним та місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям всіх форм власності, об’єднанням громадян, іншим установам та організаціям щодо усунення виявлених порушень з питань гендерної дискримінації;

- підготовка пропозицій щодо вдосконалення нормативно-правових актів з метою їх відповідності принципу забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, недопущення всіх форм дискримінації за ознакою статі.

З метою вдосконалення роботи Експертної ради змінено формат її діяльності, прийнято наказ Міністерства соціальної політики України від 18.12.2012 №768 "Про внесення змін до наказу Мінсоцполітики України від 08.06.2012 №345", а саме змінено назву та Положення про Експертну раду.

У разі виявлення фактів дискримінації за ознакою статі, зокрема прикладів зовнішньої реклами, що містить ознаки сексизму, просимо звертатися до відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації за телефоном 5-46-68.

Детальнішу інформацію про діяльність Експертної ради з питань дискримінації за ознакою статі можна отримати на офіційному сайті Мінсоцполітики в розділі «Департамент гендерної політики та оздоровлення дітей», контактний телефон: 278-25-70.