back

Державна підтримка підпрємництва. Фінансування малого бізнесу

24 березня 2021

 

  Вже другий рік ми живемо в складних умовах карантинних обмежень. Але саме цей період наочно продемонстрував заходи уряду щодо підтримки бізнесу.

 Протягом 2020 року через службу зайнятості було реалізовано два урядові проекти щодо надання фінансової підтримки бізнесу на період карантинних обмежень.

 Крім цього, активізувалася реалізація державної програми підтримки малого бізнесу "Доступні кредити 5-7-9%".

   Ідея програми: отримай кредит для бізнесу під 5, 7 або 9% річних в рамках державної програми компенсації відсотків за ініціативи Президента України та Прем'єр-міністра України. Про умови отримання таких кредитів, їх розміри, строки, ставки і т.д. отримали детальну інформацію ФОПи-початківці на семінарі для роботодавців, що пройшов у Ніжинській міськрайонній філії ЧОЦЗ, від заступниці керуючого відділенням Ощадбанку Наталії Литвиненко та провідного економіста Наталії Олійник.

 Від них підприємці дізнилися ще багато профінансування бізнесу: вигідні тарифні пакети для бізнес-клієнтів, кредитування на придбання транспорту, с/г техніки та обладнання, на придбання та реконструкцію основних засобів, на поповнення обігових коштів.

  Зацікавили слухачів і міжнародні програми кредитування, які проводяться німецько-українським фондом, Європейським інвестиційним банком та Європейським інвестиційним фондом.