back

Складаємо резюме разом

05 березня 2021

 

  Резюме - це документ, в якому подаються короткі відомості про навчання, трудову діяльність та професійні успіхи й досягнення особи, яка його складає.  Його ще називають CV ("сі-ві", curriculum vital, що на латині означає "шлях життя"). Головне призначення резюме - привернути увагу до себе у той момент, коли його читають уперше.

Пам'ятайте! Вдало написане резюме допоможе вам отримати інтерв'ю, тобто особисту зустріч з роботодавцем чи його представником, але не роботу.

Отже, ваша основна мета - домогтися того, щоб у роботодавця з'явилося бажання зустрітися з вами особисто. Резюме в цій ситуації визначить стиль і форму майбутньої співбесіди, оскільки інтерв'юер, готуючись до бесіди, орієнтуватиметься на запропоновану вами інформацію.

Резюме має бути лаконічним, правдивим і вичерпним. Якщо ви звертаєтеся з приводу конкретної посади, то в резюме повинно все бути орієнтовано на цю посаду.

Для того, щоб резюме було ефективним, необхідно описати свої кваліфікаційні можливості, які підштовхнуть менеджера по найму персоналу або ж відразу роботодавця до пропозиції зустрітися на співбесіді. Тому рекомендуємо зробити не тільки підпункти, які дають інформацію про ваші навички, освіту, попередні місця роботи.

Ніжинським безробітним допомагають правильно скласти  резюме фахівці відділу активної підтримки Ніжинської міськрайонної філії ЧОЦЗ  Ангеліна Кривошея та Ірина Бондаренко.