back

Заблоковано діяльність інтернет-майданчиків з торгівлі фальсифікатом

02 березня 2021

 

  Співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Чернігівській області в рамках проведення операції «Спирт», під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури, припинено діяльність незаконного виробництва горілчаних виробів.

  Підприємливий ділок, мешканець обласного центру, організував у мережі «Інтернет» декілька підконтрольних інтернет-магазинів з торгівлі фальсифікованою горілкою, за допомогою яких він ошукував довірливих громадян. Купуючи недоброякісний «продукт», покупці не бачили, що виробляли його в гаражі, в антисанітарних умовах, зі спирту невідомого походження та якості. Доставка алкогольної продукції, яка по накладних значилась як продукти харчування, здійснювалась через оператора поштового зв’язку.

 Завдяки проведеним співробітниками податкової міліції заходам, на підставі ухвал суду, діяльність незаконних сайтів заблоковано, з незаконного обігу вилучено 1095 літрів незаконно виготовлених алкогольних напоїв в тарі «bag-in-box» та в пластиковій тарі, транспортний засіб, який використовувався у незаконній діяльності, ємності з залишками рідини з характерним запахом спирту та інша фурнітура.

 Наразі тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення каналів надходження сировини і всіх осіб, причетних до скоєння даного кримінального злочину.