back

Де жителі Чернігівської області можуть отримати консультації щодо земельної реформи

17 лютого 2021

   Відкриття з липня цього року вільного ринку землі викликає безліч питань  у жителів  Чернігівщини. Роз’яснювальну роботу щодо актуальних питань ринку землі проводять фахівці Департаменту економіки та агропромислового розвитку Чернігівської ОДА під час консультацій та семінарів.

-  Землевласники потребують детальної інформації та роз’яснення про свої права на землю та можливості їх реалізації. Від ефективного управління земельними ресурсами залежить і успіх земельної реформи, - зазначив заступник директора департаменту Олег Крапивний.

  Також безкоштовні консультації пов’язані з земельними питаннями жителі Чернігівщини можуть отримати у центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

-  В області функціонує Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги та три місцеві: Чернігівський, Ніжинський та Менський, - розповів директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко. - У підпорядкування кожного із центрів  є бюро (усього по області 19). Спеціалісти на місцях нададуть роз’яснення механізмів і процедур, як користуватися і розпоряджатися своєю землею та захиститися від рейдерського захоплення ділянок.

 Також, правову допомогу можна отримати онлайн або звернутися на безкоштовну гарячу лінію: 0 800 213 103.