back

Першість району з волейболу серед команд сільських спортивних колективів, присвячена пам’яті героїв Крут

15 січня 2013

Новий рік розпочався. І вже 12 січня по розкладу перший районний турнір серед команд сільських колективів – чемпіонат з волейболу. Можливо ранні сроки проведення, можливо щось інше, але лише 9 команд прийняли участь у цьому захоплюючому виді спорту.

Змагання розпочалися о 09:00 у спортивному залі Ніжинського агротехнічного інституту. Організатори турніру відійшли від традиційної системи проведення змагань. Якщо раніше команди ділилися на групи і потім кращі дві команди виходили у півфінал. То цього разу чемпіонат пройшов за популярною зараз в Європі схемою до двох поразок.

Як на мене, явного фаворита не було, більшість команд були рівними, що довели перші матчі. Незвичним була відсутність Талалаївки, яка в минулому році зайняла друге місце. Не спостерігалося і новачків, то ж всі команди були нам добре знайомі.

Так уже сталося, що найшвидше турнір покинули Липів Ріг і команда з Кукшина. Але слід зауважити, що рівень їх гри значно зріс, порівнюючи з минулим роком. Особливо це стосується команди з Липоворо Рогу, яка гідно боролася з Вертіївкою у першому турі і Безуглівкою – у другому. І місцями навіть переважала суперника. Молоді хлопці з Кукшина нехай і програли два поєдинки, але все рівно набралися досвіду і сподіваюся в наступних турнірах нас приємно здивують. Вертіївка і Світанок як і годиться зіграла на своєму високому рівні, хоч і не змогли стати призерами, але продемонстрували захоплюючу гру. Симпатично зіграла команда Григоро-Іванівки, середній вік гравців якої перевищував 45 років, але на здивування всіх присутніх виглядали свіжіше за молоді колективи. Так тримати. І програла лише срібному призеру та переможцю змагань. Зовсім небагато не вистачило Безуглівці аби стати призером змагання. У вирішальних матчах робили багато помилок, що і стало причиною фіаско. Нарешті!!! Нарешті Крути стали бронзовими призерами, от уже який рік займали четверті місця. Цілком заслужене 3 місце, матчі за участю Крут були сповнені емоцій, інтриги, всі поєдинки тривали три партії, що говорить про непоступливість, жагу до перемоги, а яка самовіддача йшла від гравців. Просто браво.

Навіть не знаю, раділи гравці і вболівальники Сального чи ні другому місцю. Оскільки привчили нас, що завойовують лише перші місця. І не тільки з волейболу, а і інших видів спорту. Але цього вечора вони стали срібними призерами. Без сумніву це завдяки кращому гравцю турніру Петрика Ігоря. Сальне впевнено перемагало всіх, але фінал пройшов під диктовку новоспеченого чемпіона. І Сальнянці змушені передати кубок в руки заслужених чемпіонів першості Ніжинського району з Волейболу – команді Лосинівка.

Гра Лосинівки заслуговує на оплески, вона була видовищною, непередбачуваною, суперники не знали звідки чекати загрози, адже вся команда володіла сильним ударом, складалося таке враження, що хлопці разом грають уже багато років. Відразу видно руку тренера, адже було багато домашніх заготовок. Перший поєдинок показав силу лосинівських хлопців, був нещадно битий Кукшин у двох партіях. Наступним екзаменом було зіткнення з сильною командою – Крути. Ех, який матч був, один з найкращих на турнірі. Емоції прям вирували на майданчику і у вболівальників. І нехай програла Лосинівка, але завоювала симпатію вболівальників. Не легкою видалася гра з Григоро-Іванівкою, коли вже здавалося першу партію програють, але зібралися і на вищому рівні довели до перемоги цю партію, а потім і матч вцілому, засмутивши безуглівських хлопців, що очікували на переможця цієї пари, і явно не хотіли бачити Лосинівку. Молоді хлопці повністю переграли Безуглівку, одного з фаворитів турніру. Тепер всі думки були про Крути. Реванш хотіли взяти за поразку. І знову три партії напруженої і видовищної гри. Але цього разу звитяга за майбутніми чемпіонами. Зазначу, що Лосинівка провела три гри підряд, включно з фіналом, але ніякої втоми не спостерігалось. Сильна фізична підготовленість гравців, плюс командна гра, настанови тренерів зіграли свою роль. Залишився останній крок – фінал. У суперниках минулорічний чемпіон – Сальне. Побоювання були, а чи вистачить сил. Перша партія залишилася за Лосинівкою, а у другій сили почали покидати, як наслідок 1:1 за партіями. І ось весь турнір підійшов до свого завершення. Хто ж стане чемпіоном? Рівний рахунок тримався протягом всієї останньої партії, але потім Лосинівка взяла чотири очки поспіль – це чотири матчбола. Весь зал затамував подих, і коли три очки Сальне відіграло, подумалось, невже випустять перемогу. Але ні, останнє слово за Лосинівкою, і це перемога. Вони чемпіони. Радості не було меж. Вітаємо гравців, які доклали максимум зусиль для перемоги: Радченко Олександра, Ткаченко Олександра, Повизшого Романа, Шевчуна Владислава, Лаврінця Олега, Савенко Олександра, Коваля Вячеслава, Олійника Богдана, Заболотнього Сергія. Та звичайно тренерів, які були з командою, керували її діями і проводили підготовчий процес: Руденка Володимира та Савенка Сергія.

Зі словами вітання до присутніх звернувся головний спеціаліст відділу у справах молоді та спорту Ніжинської райдержадміністрації Андрій Штайнеккер, який нагородив переможців та призерів змагань медалями та цінними подарунками. Зі словами вдячності звертаюся до директора Агроінституту Лукача Василя Степановича та фахівців з кафедри фізкультури за надання спортивного залу.

Чернета Олексій