back

СЛУЖБА “101” ЗАСТЕРІГАЄ!!!

16 лютого 2021

 

На минулому тижні виникло 5 пожеж

 Вдень 09 лютого 2021 року до чергової частини служби порятунку м. Ніжина надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі за адресою: за адресою: Ніжинський район, с. Чистий Колодязь вул. Покровського. Внаслідок пожежі пошкоджено перекриття 2м.кв. Причина пожежі: недолік конструкції,  порушення правил монтажу нагрівальних печей.

 Вдень 10 лютого 2021 року до чергової частини служби порятунку м. Ніжина надійшло повідомлення про пожежу двоквартирного житлового будинку за адресою: Ніжинський район, с. Паливода, вул. Франка. Внаслідок пожежі вогнем знищено покрівлю та перекриття на всій площі кв.№1 та №2, стіни на площі 110 кв.м. кв.№1 та №2 та майно, яке знаходилося в житловому будинку. Пошкоджені стіни на площі 33 кв.м. кв. №2. Причина пожежі: коротке замикання електромережі.

Вдень 11 лютого 2021 року до чергової частини служби порятунку м. Ніжина надійшло повідомлення про пожежу двоквартирного житлового будинку за адресою: м. Ніжин, вул. 3 Мікрорайон. Внаслідок пожежі вогнем знищено: майно що, знаходилось у ванній кімнаті (пральна машина, бойлер, особисті речі) пошкодженно: внутрішнє облицювання стін та стелі на площі 10 м. кв., майно що знаходилось у ванній кімнаті. На місці пожежі виявлено тіло гр. 1966 р.н. Причина пожежі: встановлюється

Ввечері 14 лютого 2021 року до чергової частини служби порятунку м. Ніжина надійшло повідомлення про пожежу легкового автомобіля за адресою: м. Ніжин, вул. Павлівська. Внаслідок пожежі вогнем знищено: приборну панель, внутрішнє облицювання салону, пошкоджено моторний відсіr Причина пожежі: несправність електричної системи автомобіля.

Ввечері 15 лютого 2021 року до чергової частини служби порятунку м. Ніжина надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку за адресою: м. Ніжин, вул. Коцюбинського 27/2. Внаслідок пожежі вогнем знищено: підлогу на площі 1,5 м.кв, майно, що знаходилось в підвальному приміщенні(підвальне приміщення: розміром 2 х 2 метри, стіни цегляні, освітлення відсутнє, опалення відсутнє). Пошкодженно майно на площі 3 м.кв, внутрішнє облицювання стін на площі 2 м.кв/ Причина пожежі: Недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

 

 

 

З метою попередження виникнення пожеж, загибелі та травмування населення на них Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області попереджує:

  • обережне користування вогнем допоможе Вам зберегти роками надбане майно, а не рідко і життя Ваше та оточуючих Вас людей.
  • виходячи з дому, переконайтесь, що електричні та газові прилади відключені.
  • маленька іскорка може стати причиною великого лиха.
  • паління в стані алкогольного сп’яніння може призвести не лише до пожежі, а і до загибелі самої людини.
  •  
  •  
  • Шановні городяни! Дотримання цих простих правил дозволить зберегти
  • ваше життя та  життя близьких вам людей!
  • НІЖИНСЬКІ РЯТУВАЛЬНИКИ НАВЧАЮТЬ МЕШКАНЦІВ ПРИВАТНОГО ЖИТЛОВОГО СЕКТОРУ
  •  ПРАВИЛАМ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ У ПОБУТІ.
  • В умовах зимового періоду зростає загроза виникнення пожеж в приватному житловому секторі громадян. Пов'язано це, насамперед, з використанням пічного опалення, про справність та відповідність правилам пожежної безпеки якого заздалегідь не подбали господарі. Крім того, в цей період розповсюдженими причинами виникнення пожеж і трагічних випадків на них є необережність громадян у поводженні з відкритим вогнем, зокрема під час паління, а також порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електромереж та електронагрівальних приладів.
  • З метою профілактики пожеж, надзвичайних подій, випадків загибелі і травмування людей на них у приватному житловому секторі, рятувальники Ніжинщини щотижнево здійснюють профілактичні відпрацювання населених пунктів шляхом подвірних обходів та інструктажів з громадянами. Так 03 лютого фахівці Ніжинського МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області разом з представниками служби у справах дітей виконавчого комітету Ніжинської міської ради Чернігівської області провели профілактичні заходи в оселях багатодітних сімей м. Ніжина,
  • Надзвичайники довели до громадян основні вимоги пожежної безпеки у побуті, зокрема нагадали про необхідність обов'язкового очищення димарів від сажі та приведення приладів опалення й електромереж у безпечний протипожежний стан, недопустимість паління у приміщеннях та обережного поводження з вогнем. Крім того, рятувальники звернули увагу дітей не влаштовувати небезпечні розваги з вогнем, іншими небезпечними предметами, а батькам нагадали не залишати дітлахів без належного нагляду. Також фахівці Ніжинського МРВ розповіли про першочергові дії у разі виникнення пожежі та виявлення вибухонебезпечних предметів. Для ознайомлення із заходами безпеки надзвичайники надали громадянам профілактичні пам’ятки.

 

 

 Служба порятунку інформує

Якщо Ви почули уривчасте звучання сирен, звукові сигнали підприємств, об’єктів, транспортних засобів, негайно увімкніть теле- і радіоприймачі на хвилях місцевих телерадіокомпаній або ФМ станції "Наше радіо" у діапазоні 104.3 та уважно прослухайте подальші повідомлення.

Після цього дійте без паніки та метушні у відповідності з отриманими вказівками і рекомендаціями. Переконайтеся, що дане повідомлення почули або побачили люди, які мешкають чи працюють поруч, особливо якщо це літні люди або люди із вадами зору чи слуху. Надайте допомогу дітям, вагітним, інвалідам та літнім людям.

Служба порятунку застерігає

Не залишайте поза увагою залишені підозрілі предмети (пакунки, коробки, валізи, сумки, парасольки, іграшки тощо), підозрілі автомобілі, що залишені без нагляду на тривалий час поблизу місць скупчення людей: вокзалів, автостанцій, зупинок громадського транспорту, ринків, магазинів, розважальних закладів тощо.

Ні в якому разі не чіпайте та не намагайтеся їх відкрити або оглянути. Це мають робити тільки професіонали з вибухотехнічної служби. Про підозрілі предмети або автомобілі одразу повідомте по телефону 102 або 101. До їх приїзду зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до небезпечної знахідки та відведіть людей на безпечну відстань.  Пам’ятайте: Ваші своєчасні та грамотні дії допоможуть запобігти лиха.

 

Шановні громадяни!

 У випадку, якщо вам стало відомо про неправомірні дії, як кримінального так і корупційного характеру з боку працівників підрозділів ДСНС ви можете звертатися за телефонами довіри Управління ДСНС України у Чернігівській області: 0-222-65-25-41; 65-25-42;

Телефони довіри Ніжинського МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області: 3-15-67; 3-17-43; 2-54-60.

 

Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області