back

Новорічні свята для школярів та дошкільнят району

14 січня 2013

19 грудня 2012 року розпочалися зимові свята для школярів Ніжинського району. На виконання доручення Президента України Віктора Федоровича Януковича від 07.12.2012 № 1-1/3291 всі заклади освіти залучилися до Всеукраїнської акції «З відкритим серцем до кожної дитини». В цей день в освітніх установах були проведені різноманітні виховні заходи: вирував ярмарок солодощів в Безуглівській ЗОШ І-ІІІ ст. та щорічний Миколаївський ярмарок дитячих і батьківських виробів в Талалаївській ЗОШ І-ІІІ ст. Діти із задоволенням брали участь у святковій лотереї «Святий Миколай запрошує друзів» в Перемозькій ЗОШ І-ІІІ ст.; захоплено дивилися театральну виставу в Кропивнянській ЗОШ І-ІІ ст.; підбивали підсумки роботи «Майстерні святого Миколая» в Шатурському ЗНВК «Школа-дитсад» І-ІІ ст. (учні протягом місяця виготовляли подарунки вихованцям дитсадка).

Спонсорами свята виступили товариство АПК «Магнат» (Полуда М.М.) для Вертіївської, Талалаївської, Безуглівської ЗОШ І-ІІІ ст., Великодорізької ЗОШ І-ІІ ст., товариство «Дружба Нова» (Картун С.М.) для Крутівської ЗОШ І-ІІІ ст., Колісниківської ЗОШ І-ІІ ст., ФГ «Липіврізьке» (Сутула О.О.) для Липоворізької ЗОШ І-ІІ ст., ФГ «Мединщина» (Самойленко М.О.), ФГ «Десна» (Ярова В.Г.) для Талалаївської ЗОШ І-ІІІ ст. Забезпечували заклади освіти подарунками приватні підприємці Резвін Т., Куць Н., Бовкун О. із с. Талалаївки; директор закладу «Рибацький хутір» Чернега В. виділив Талалаївський ЗОШ І-ІІІ ст. кошти для придбання спортінвентаря; Сальненський батюшка Ковтасинець В.П. забезпечив подарунками учнів 1-4 класів Сальненського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст. Шатурська сільська рада надала подарунки дітям із багатодітних сімей та вихованцям дитячого садка. Учні Світанківської ЗОШ І-ІІІ ст. заробили собі подарунки, працюючи в своєму шкільному лісництві.

28-29 грудня в закладах освіти проведені святкові ранки для учнів 1-4 класів, «Новорічні кав’ярні», День новорічних ігор, караоке для учнів 5-7 класів, новорічні бали-маскаради для школярів 8-11 класів.

І знову спонсорами шкільних виховних заходів виступили сільські ради та керівники агропромислових товариств, підприємств та фермерських господарств, які займаються агробізнесом на території сільських рад, де розташовані заклади освіти.

З 29 грудня розпочалися зимові канікули. Скільки нового, цікавого і корисного пізнали діти, беручи участь в різноманітних заходах, які проводилися в закладах освіти. Це і заняття гуртків, спортивні змагання, конкурси на кращий новорічний малюнок, колядку, щедрівку, витинанку, операції «Допомога пернатим друзям», «Подаруємо книзі нове життя», ігри, вікторини, походи на лижах до зимового лісу, екскурсії по пам’ятних місцях Чернігова, Києва, Ніжина тощо.

7 учнів Талалаївської ЗОШ І-ІІІ ст. відвідали свято обласної ялинки в м. Чернігові, отримали святкові подарунки від керівництва області. 5 дітей соціально незахищених категорій оздоровлюються в Італії за рахунок Чернігівського відділення Дитячого фонду України.

Канікули залишили незабутні враження в серцях школярів.