back

Голова райдержадміністрації Володимир Другаков привітав довгожительку з Леонідівки

10 січня 2013

10 січня довгожительці із села Леонідівка – Марії Микитівні Реці виповнилося 100 років. Довгі десять десятиліть минули у тяжкій праці, втім, як і в кожної сільської жінки, якій довелося й колективізацію пережити, й війну, й розруху, і відбудову. Все життя Микитівна ходила коло землі-годувальниці, поки сезон – у ланці з сапою, взимку – різноробочою. Там, на колгоспних грядках, і пенсія її наздогнала.

Так склалася доля цієї жінки, що власної сімї вона не мала, тож трималася старшої сестри і її родини, чим могла, допомагала небогам. Вже немає сестрички, немає і одного з племінників. А от дві інші – Євдокія, у якої зараз живе бабуся, і Галина доглядають свою тітоньку, немов малу дитину. Хоча старенька лише останній рік-півтора потребує особливої уваги, бо зовсім перестала бачити і ледь чує. До того обходила себе сама. Вона й зараз самотужки вдягнеться й взується, поїсть і спати ляже, за підтримки близьких пройдеться хатою.

Привітати сторічну Марію Микитівну завітав голова райдержадміністрації Володимир Другаков та сільський голова Лариса Карпич. Володимир Леонідович, скоріше для рідні, аніж для самої іменинниці, зачитав вітальну листівку від Президента України Віктора Януковича, вручив старенькій квіти, теплу ковдру та комплект постільної білизни. До привітань приєдналася і Лариса Григорівна, яка теж прийшла з подарунком.

Не такий вже він і радісний, мабуть, той ювілей, коли нічого не бачиш і не чуєш, коли без сторонніх і кроку не зробиш. Але, що вдієш, треба жити. Добре, що в теплі і в чистоті, у ситості й поруч з рідними, які не образять, а й коли треба підтримають, і ласкаве слово скажуть.

Олена НАЙДА