back

Триває операція «Акциз-2020». Викрито підпільний цех

17 грудня 2020

 

 

  Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Чернігівській області, під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури, за координації Чернігівської ОДА, припинили діяльність вже другого в цьому місяці «підпільного цеху» з виробництва небезпечного для здоров’я алкогольного сурогату.

 Цього разу, цех з виробництва фальсифікованих алкогольних напоїв розташувався в одному з гаражних кооперативів обласного центру. Організував підпільне виробництво з виготовлення фальсифікованої горілки мешканець Чернігова в орендованому ним гаражному приміщенні. Виробництво та фасування продукції відбувалось в антисанітарних умовах зі спирту невідомого походження та якості.

 А реалізацію недоброякісної продукції ділок здійснював через торгівельну мережу, а також за допомогою мережі «Інтернет» та мобільних додатків миттєвих повідомлень.

 Завдяки проведеним заходам з незаконного обігу вилучено 1330 літрів готового до реалізації фальсифікату орієнтовною вартістю 240 тис. грн.

 Крім цього, в ході проведених заходів вилучені пластикові ємності з залишками рідини з характерним запахом спирту, шланги, лійки та інша фурнітура.

 Наразі тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення каналів надходження сировини для виготовлення алкогольного сурогату і всіх осіб, причетних до скоєння даного кримінального злочину.