back

14 грудня відповідно до Указу Президента України відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

17 грудня 2012

З цієї нагоди в смт. Лосинівка відбулися урочисті заходи.

Чорним болем пронизує серце учасників ліквідації наслідків катастрофи на Чорнибильській АЕС пам’ять про ті події. Тому на зустріч в Лосинівці зібралося близько 60 ліквідаторів не лише з Лосинівки, а і з сусідніх сіл. Сьогодні – вони мужні чоловіки з багатим життєвим досвідом, розумінням світу і твердою життєвою позицією. Тоді ж, у 1986 році, більшості з них було близько тридцяти, а то й менше. І ці хлопці навряд чи розуміли куди вони їдуть і що насправді загрожує їм на руїнах атомної електростанції. Це вони зрозуміють пізніше, коли, як наслідок радіаційного опромінення, з’являться хвороби, що часто не піддаються лікуванню і потихеньку з’їдають колись здорові тіла.

На заході були присутні: заступник голови райдержадміністрації Л.С.Сипливець; головний спеціаліст пенсійного фонду Т.К. Ярмоленко; головний спеціаліст управління праці та соціального захисту населення Н.О. Ухо; лікар-терапевт Ніжинської ЦРЛ, відповідальний за обслуговування постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи Л.В. Вознюк; Лосинівський селищний голова А.О. Стрілець; голова районної організації «Спілка Чорнобиль» В.І. Жежера; представники ЗМІ.

В ході зустрічі ліквідатори поспілкувалися з працівниками різних служб та мали змогу проконсультуватися з питань, які стосуються безкоштовного стаціонарного лікування, забезпечення ліками, нарахування пенсій, оздоровлення та ін. Крім того Л.С. Сипливець нагородила грамотами райдержадміністрації та вручила матеріальну допомогу членам районної організації «Спілка Чорнобиль» Литовченку Петру Павловичу та Плаксі Миколі Миколайовичу. Селищний голова також нагородив учасників ліквідації наслідків аварії похвальним листом селищного голови та вручив їм матеріальну допомогу.

Працівниками Лосинівського Будинку культури була підготована концертна програма за участю місцевих самодіяльних колективів.