back

Зміна правил електронного звітування

14 грудня 2012

Щоб формувати контрольну касову стрічку РРО в електронній формі, не варто відразу купляти новий касовий апарат. Можна доопрацювати наявний реєстратор розрахункових операцій, приєднавши до нього модем відповідної модифікації для передачі даних.

Разом з тим, рекомендуємо користувачам касової техніки, у яких завершується термін її експлуатації, або ж тим, котрі планують розпочати торгівельну діяльність, орієнтуватися на касову техніку, що створює контрольну касову стрічку в електронній формі. Під час придбання сучасної касової техніки варто проконсультуватися з фахівцями центрів сервісного обслуговування РРО, що працюють в області.

Застосування електронної контрольної стрічки дозволить платникам заощаджувати час і гроші, бо відтепер потреба у роздрукуванні і зберіганні паперових стрічок відпаде. Подача звітності в електронному виді обійдеться значно дешевше у порівнянні з нинішніми витратами на паперову контрольну стрічку і її зберігання протягом трьох років.

Електронна контрольна стрічка – це, фактично, файл, що містить електронні копії всіх фіскальних чеків і звітів. У чому суть інновації: контрольну стрічку з касових апаратів тепер не потрібно роздруковувати на папері й зберігати три роки, при цьому піклуючись про її цілісність. Копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків будуть формуватися на контрольній стрічці в пам'яті апарата або в пам'яті модему, який до нього приєднаний. Один раз на день цей звіт автоматично буде передаватися на сервер обробки інформації податкової служби.

Нагадаємо, що головна мета впровадження електронної передачі даних про готівкові та безготівкові операції через РРО – спростити документообіг та зменшити витрати представників бізнесу на придбання і зберігання протягом трьох років паперової касової стрічки.

Важливо, що у випадку використання сучасної касової техніки, у бізнесу не буде потреби щомісячно подавати звіт про використання РРО до органів ДПС.

Із запровадженням електронної передачі даних з РРО на спеціальний сервер, податківці розраховують на зростання виторгів, і відповідно, збільшення платежів до бюджету, а споживачі можуть сподіватися на покращення якості пропонованого товару та обслуговування.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю