back

Податківці Ніжина проводять навчальні заходи із електронного звітування

14 грудня 2012

З 1 січня передбачено формування копій розрахункових документів і фіскальних звітів на стрічці в пам’яті касового апарату або модему, який до нього приєднаний. Один раз на добу звіт автоматично передаватиметься до серверу обробки інформації ДПС.

Нововведення з одного боку призведе до значного скорочення податкових перевірок – розбіжності між поданою звітністю та первинною документацією виявлятимуться дистанційно та заздалегідь. З іншого – позбавить платників клопотів зі зберігання відомостей: відтепер первинні документи зберігатимуться в електронному вигляді.

Як зауважив під час проведення семінару для власників реєстраторів розрахункових операцій заступник начальника Ніжинської ОДПІ Сергій Шовкун, платники матимуть півроку на адаптацію до нових вимог законодавства – протягом першого півріччя 2013 року не будуть застосовуватися штрафні санкції до користувачів касових апаратів за неподання такої звітності в електронній формі.

Для суб’єктів господарювання організовано низку навчальних заходів із електронного звітування за допомогою касової техніки. Так, 12 грудня у Ніжині податківцями проведений семінар - практикум за участю представника Чернігівського ремонтно-монтажного комбінату, який здійснює сервісне обслуговування РРО. Слухачі ознайомилися також із послугою електронного цифрового підпису, яка надається центрами сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту державної податкової служби та іншими сервісами, які допоможуть платникам податків у практичній діяльності. А 27 грудня заплановано ДПС у Чернігівській області зустрічі з представниками центрів сервісного обслуговування та користувачами касової техніки.

Тож підприємці отримають детальні роз’яснення нових правил і всі аспекти із електронного звітування за допомогою касової техніки, що їх турбують, будуть поступово вирішені.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю