back

Щодо підготовки району до роботи в екстремальних зимових умовах 2012/2013 року

11 грудня 2012

З метою забезпечення захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій під час несприятливих погодних умов зимового періоду 2012/2013 року та підвищення ефективності оперативного реагування при загрозі і виникненні надзвичайних ситуацій природного характеру райдержадміністрацією був розроблений і затверджений керівництвом району План заходів з підготовки районних управлінь, організацій і підприємств, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування до дій в екстремальних зимових умовах 2012/2013 року.

З урахуванням попередніх оцінок та кліматичних екстремумів, пов’язаних з погіршенням погодних умов (сильні морози, снігопади, налипання снігу, снігові замети, хуртовини та ожеледиця) визначені об’єкти життєзабезпечення населення, енергетики, зв’язку та інших об’єктів господарювання, що можуть зазнати негативного впливу в зимовий період і організовано проведення превентивних заходів на них. Уточнені оперативні плани дій, сил і засобів з локалізації та ліквідації надзвичайних ситуацій .

Розпорядженням голови райдержадміністрації № 558 від 28.11. 2012 за дільницями автомобільних доріг загального користування закріплено суб’єкти господарювання різних форм власності для розчистки шляхів від снігових заметів.

Перелік доведено до виконавців

Уточнені дільниці автомобільних доріг, де можуть бути створені небезпечні умови для руху автотранспорту в зимовий період.

Виділено 32 од. техніки, яка може бути застосована до ліквідації надзвичайних ситуацій.

З метою забезпечення безперебійного і безпечного руху на автомобільних дорогах загального користування в районі , дорожніми підприємствами філією „Ніжинський райавтодор ” та Вертіївської ДЕД створено запас посипочної суміші 1100 тонн .

У населених пунктах сільськими (селищної) радами також передбачено проведення робіт по розчистки комунальних доріг силами сільськогосподарських підприємств., що розташовані , або займаються сільгоспвиробництвом на їх територіях

Для керівництва роботами в осінньо-зимовий період 2012/2013 р., створений районний оперативний штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій .

Пресслужба райдержадміністрації