back

ЗАКЛАДЕНО ФУНДАМЕНТ НОВИХ ТРАДИЦІЙ

11 грудня 2012

Ставши сільським головою, Олексій Пелипканич заходився реалізовувати в життя свою давню мрію. Він хотів, аби в багатьох односельців був життєвий девіз: менше спиртного – більше спорту. А як це зробиш, коли у Липовому Розі нема й ніколи не було спортзалу? Вихід із ситуації Олексій Миколайович знайшов. І, як для нашого району, зовсім неординарний – спортивна секція діятиме в сільському клубі. Немало було скептиків. Мовляв, кому це треба? На це питання згодом відповість саме життя. А поки що …. Знайшлися й ті, хто підтримав сільського голову: директор клубу та художній керівник, бібліотекарі (колишній і нинішній), інші зацікавлені люди. Не залишилося осторонь і фермерське господарство «Липіврізьке». Його керівник, депутат районної ради Олексій Сутула небайдужий до проблем села. Й будь-яке починання завжди підтримує. У першу чергу – фінансово!

Не минуло й року, як завдяки плідній співпраці влади, бізнесу та місцевого самоврядування з’явилися перші позитивні зрушення у спортивному житті липіврізців. Після ремонту зали вже сьогодні вони можуть займатися більярдом і тенісом. А з наступного тижня – й боксом. Тричі на тиждень молодь села, котра забажає присвятити себе цьому серйозному виду спорту, в якому виховуються чоловічі якості: рішучість, витримка, впевненість в собі та воля до перемоги, тренуватиме Володимир Євтух. У районній дитячо-юнацькій школі, яку очолює Володимир Григорович, виховано 5 майстрів спорту, 14 кандидатів у майстри спорту, 15 юнаків направлені до Броварської вищої спортивної школи. Й, можливо, із часом у Липовому Розі також виростуть знамениті боксери, яких знатиме Європа, а то й увесь світ.

Свято відродження спортивної культури села, його бадьорий настрій минулої суботи з липіврізцями розділили заступник голови райдержадміністрації Людмила Сипливець та головний спеціаліст у справах сім'ї, молоді та спорту Андрій Штайнейккер.

Окрім концерту, котрий підготували сільські аматори й працівники районного відділу культури і туризму, всі присутні побачили й поєдинки (а їх було 17) між боксерами міста та району. На ринг виходила молодь різних вікових категорій. Змагалися навіть дівчатка.

Покладено початок гарній справі. Хочеться вірити, що зусилля не були марними й спорт надовго приживеться у Липовому Розі.

Олександр ВАСИЛЕНКО

Фото автора