back

Свідоцтво платника єдиного податку діє безстроково

11 грудня 2012

Нормами Податкового кодексу України передбачено, що Свідоцтво платника єдиного податку видається безстроково. Тобто, щоб залишатися спрощенцем і в наступному році заяву подавати не потрібно.

Водночас, до раніше виданого свідоцтва платника єдиного податку суб’єкт господарювання може внести деякі зміни. Якщо змінилося найменування юридичної особи або прізвище, ім’я, по-батькові підприємця - заява подається протягом місяця з дня виникнення таких змін.

У разі зміни податкової адреси; місця провадження господарської діяльності; видів господарської діяльності заява платниками єдиного податку І-ІІ груп подається до 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися такі зміни.

Якщо у спрощенця ІІІ-VI груп змінилася податкова адреса чи місце провадження господарської діяльності, їм необхідно подати заяву разом з податковою декларацією за період, у якому відбулись такі зміни.

Щоб відмовитися від застосування спрощеної системи оподаткування, платнику потрібно не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подати заяву встановленої форми.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю