back

Звіт про роботу районної спостережної комісії

05 грудня 2012

Районна спостережна комісія створена розпорядженням голови Ніжинської райдержадміністрації від 19 січня 2011 року № 31. Головою комісії затверджений керівник апарату райдержадміністрації Коник Т. П., секретарем комісії - начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи райдержадміністрації Касьяненко Г. Д. До складу комісії входять 10 осіб. Із них: представників органів влади – 5; представників неурядових організацій, громадськості – 5. Склад комісії протягом звітного періоду не змінювався. Робота комісії планується і заслуховується звіт голови кожного півріччя.

Засідання комісії проходять майже щомісячно, за звітній період вже проведено 10 засідань.

Даних про порушення прав і законних інтересів, які стосуються звільнених осіб та осіб, які перебувають на обліку у Ніжинському міжрайонному відділі кримінально – виконавчої інспекції районна спостережна комісія у звітному періоді не отримувала.

Громадський контроль, виховна робота та допомога у вирішенні соціально – побутових питань з умовно – достроково звільненими особами проводяться у відповідності до існуючих вимог. Останнім часом спостережна комісія практично не отримує з виправних колоній України повідомлень щодо постанов суду про умовно – достроково звільнення громадян від відбування покарань і адресу їх вибуття після звільнення з установи виконання покарань. У 2012 році комісія отримала лише одне повідомлення про таке звільнення і тому, у звітному періоді двічі здійснювалися звірки наявної кількості умовно – достроково звільнених осіб в районі з обліками Ніжинського міськвідділу міліції.

В звітному періоді громадський контроль здійснювався стосовно 17 осіб, знято з контролю 11 осіб.

За спільним з Ніжинським міжрайонним відділом кримінально – виконавчої інспекції поданням постановою Ніжинського міськрайонного суду звільнено 1 особу від подальшого відбування покарання у вигляді виправних робіт умовно – достроково на не відбуту частину покарання .

Клопотання на встановлення адміністративного нагляду за умовно - достроково звільненими особами районною спостережною комісією не порушувалися. Позитивно вирішено питання про надання матеріальної допомоги для отримання паспорта 1 особі, звільненій з місця позбавлення волі. Особи, звільнені з місць позбавлення волі та умовно - достроково звільнені від відбування покарання до районної спостережної комісії за наданням матеріальної допомоги практично не звертаються. Ніжинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на виконання ст.. 6 Закону України " Про соціальну адаптацію осіб, які відбували покарання у виді обмеження воліۥ трьом умовно – достроково звільненим особам певної вікової категорії, за їх згодою, було надано 12 (психолого – педагогічні, інформаційні, правові та інші форми) соціальних послуг.

Заходи, що передбачені планами роботи спостережної комісії, виконуються повністю. Члени комісії свою роботу за І та ІІ півріччя визнали задовільною.

Т.П. Коник

Керівник апарату райдержадміністрації,

голова спостережної комісії