back

Представники ІГС обговорили питання імплементації реформи медичної допомоги вторинного рівня, роботи з сім"ями у СЖО та запобігання виникненню надзвичайних ситуацій у районі

26 червня 2020

25 червня відбулось чергове засідання Громадської ради, у якому взяв участь голова райдержадміністрації Григорій Ковтун.

    Відповідно до плану роботи консультативно-дорадчого органу на порядок денний було винесено три питання.

      Про імплементацію реформи медичної допомоги вторинного рівня розповів представникам інститутів громадянського суспільства генеральний директор КНП «Ніжинська центральна районна лікарня» Юрій Солодько.  Він інформував про роботу вторинної ланки у нових умовах фінансування по наданню якісних та доступних спеціалізованих медичних послуг населенню району відповідно до укладених договорів з Національною службою здоров’я України. Юрій Солодько озвучив  і основні проблеми галузі, які потребують першочергового вирішення, зокрема, забезпечення кваліфікованими кадрами, покращення матеріально-технічної бази, постійне оновлення медичної апаратури. Актуальним залишається питання придбання імуноферментного аналізатора для обстеження на коронавірус жителів району.

                                       

Начальник відділу з питань цивільного захисту оборонної, мобілізаційної  роботи та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації Михайло Марченко інформував про роботу по виконанню плану основних заходів цивільного захисту Ніжинського району та заходів із запобігання виникненню надзвичайних  ситуацій та зменшення ризику їх виникнення на території району. Крім того, ознайомив з оперативною інформацією щодо захворювання на коронавірусну інфекцію в області та районі та зауважив, що протягом червня у районі зафіксовано 9 випадків інфікування. Також розповів про виїзди робочої групи з перевірки стану дотримання суб’єктами господарювання району карантинних заходів й обмежень.

    Про соціальну роботу з сім’ями у складних життєвих обставинах у першому півріччі 2020 року інформувала в.о. директора Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлія Чос.                                                                

     По кожному з розглянутих питань членами громадської ради були прийняті відповідні рішення та рекомендації.

Відділ організаційної та інформаційної діяльності, діловодства та контролю апарату райдержадміністрації