back

Залишайтесь людьми: СНІД не передається через дружбу

03 грудня 2012

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом та день толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних людей. Це день, коли світова громадськість висловлюється на підтримку мільйонів людей в усьому світі, що живуть з ВІЛ/СНІД. В цей день говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе глобальна епідемія. Можна згадувати тих, хто вже помер або смертельно хворий, можна говорити про масштаби трагедії і про те, що чума ХХI століття загрожує існуванню людства ... А можна розповісти всю страшну правду про ВІЛ, попередити її виникнення, допомогти усвідомити всі наслідки захворювання.

Україна продовжує займати одне з провідних місць за темпами зростання епідемії ВІЛ/СНІДу. Проблема є не тільки медичною, а й соціальною і духовною. В Україні жертвою ВІЛ\СНІДу може стати будь-хто - навіть середньостатистичний громадянин. В даний час зареєстровано понад 362 тисячі людей, які живуть з ВІЛ-інфекцією, серед них 80% - особи у віці від 15 до 30 років. Показник числа інфікованих продовжує стрімко збільшуватися.

У рамках місячника «Через обізнаність населення до подолання епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу» в Ніжинському районі серед учнівської молоді Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді були проведені профілактичні заходи, спрямовані на пропаганду здорового способу життя, підвищення рівня поінформованості про захворювання на ВІЛ/СНІД та шляхи його передачі.

30 листопада на базі Лосинівської ЗОШ І-ІІІ ст. спеціалістами Центру та студентами-волонтерами була проведена профілактична акція «Залишайтесь людьми: СНІД не передається через дружбу» з метою підвищення обізнаності про ВІЛ/СНІД та толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних людей. В ході акції школярі більш детально дізналися про проблему ВІЛ/СНІДу, шляхи передачі, профілактику та стан епідемії ВІЛ-інфекції в Чернігівській області.

Акція змусила замислитись учнівську молодь стосовно власного життя та способу поведінки. Байдужість до проблеми ВІЛ/СНІДу може стати причиною захворювання ще десятків тисяч людей.

І лише разом, спільними зусиллями ми здатні вплинути на загрозу епідемії ВІЛ/СНІД в Україні.

За інформацією

Ніжинського районного центру

соціальних служб для сім"ї,

дітей та молоді