back

До уваги фізичних осіб підприємців 1 та 2 платників єдиного податку, які мають дітей віком до 10 років!

04 червня 2020

  Постановою Кабінету Міністрів України № 432 від 01.06.2020 року внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 р. № 329, зокрема доповнено п. 3:

 Допомога на дітей призначається і виплачується фізичним особам - підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку, які:

сплатили єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за усі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації фізичної особи - підприємця;

або зареєструвалися як фізичні особи - підприємці у січні - березні 2020 р.;

або отримують пенсію за віком, або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого статтею 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу та звільнені від сплати за себе єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Допомога на дітей призначається і виплачується також фізичним особам - підприємцям, які до березня 2020 р. (включно) перейшли на спрощену систему оподаткування та обрали першу або другу групу платників єдиного податку.

Допомога на дітей фізичним особам - підприємцям, зазначеним в абзацах третьому та четвертому цього пункту, які звернулися за її призначенням у травні - червні 2020 р., призначається та виплачується починаючи з травня 2020 року.”.

За оформленням допомоги потібно звернутися до управління соціального захисту населення

За оформленням допомоги потрібно звернутися із заявою до управління соціального захисту населення Ніжинської райдержадміністрації за адресою: м. Ніжин, пл. І. Франка, 1, кімната 1.Або надіслати заяву в електронній формі з накладенням кваліфікованого електронного підпису за посиланням: https://dopomoga2fop.ioc.gov.ua