back

Все обертається навколо дітей.

22 листопада 2012

Кажуть, що Земля обертається навколо Сонця, та це не так. Насправді вона обертається навколо дітей. Це вони: маленькі і не дуже, біляві і чорняві, слухняні і бешкетники – є центром Всесвіту. Це задля них дорослі здійснюють найнеймовірніші проекти, втілюючи дитячі мрії. Саме так почуваються всі, хто мав нагоду співпрацювати з Дитячим фондом України.

Дитячий фонд України - є Всеукраїнською громадською неприбутковою організацією, діяльність якої майже 25 років спрямована на всебічний розвиток та захист прав дітей. В Чернігівській області діє обласне відділення цього Фонду, керівником якого є Валентина Іванівна Хуторненко. День у день Фонд вирішує масу проблем, постійно піклується за долю дітей області, підтримує їх матеріально і морально.

Вже не вперше обласне відділення Дитячого фонду України звертає свою увагу і на Ніжинщину.

Цього разу, до обласного відділення фонду звернулися представники батьківського комітету дитячого садка «Веселка» в с.Крути. В цьому закладі функціонує 2 вікові групи – молодша та старша. Відвідує дитячий садок 38 діток віком від 2 до 6 років. Вправно керує справами закладу молода та енергійна завідуюча – Алла Григорівна Нещерет. Заходячи в приміщення, де розташовані ігрові кімнати груп, спальні, відразу опиняєшся в атмосфері затишку і того спокою, який буває лише в дитинстві, коли небо - блакитніше, сонце – яскравіше, кожний листочок – зеленіший. Все це створене руками працівників садочка та за підтримки батьківського комітету і сільської ради. Але підтримувати садочок в належному стані на сьогодні дуже важко, джерел для фінансування практично немає. Тому і звернулися батьки вихованців садочка до Відділення фонду. І Валентина Іванівна, як очільник фонду - не відмовила, надавши спонсорську допомогу у вигляді спортивного інвентарю та постільної білизни.

Почесну місію передати подарунки для малечі виконала заступник голови райдержадміністрації Людмила Сергіївна Сипливець, яка 21 листопада відвідала дитячий садок в с.Крути. Гостю зустрічали сільський голова Михайло Миколайович Безпалий, завідуюча та працівники дитячого садочка, а найголовніше – діти, найменші і найщиріші вихованці садка. Певно, тільки діти можуть так щиро радіти і ця радість полонить усе навколо. Захопив цей дитячий радісний настрій і дорослих, які не оминули нагоди пригадати й своє дитинство і випробувати подаровані м’ячі та скакалки. Ну а діти, не приховуючи задоволення, роздивлялися нові постелі і хвалилися один поперед одного вмінням крутити обручі, «набивати» м’яча, стрибати на скакалці. Які ж вони усі… справжні.

Ось за такі моменти радості хочеться щиро подякувати всім хто причетний був до даного заходу і ,в першу чергу, обласному відділенню Дитячого фонду України та особисто Валентині Іванівні Хуторненко.

Давайте і всі ми будемо небайдужими до долі наших дітей, подаймо їм руку допомоги, допоможімо в скрутну хвилину. Адже діти – наше майбутнє, а значить – майбутнє України. І саме від нас, дорослих, залежить, яким буде становлення маленької людини та як складеться її доля. Будьмо завжди щедрими на добро і любов до дітей, плекаймо їх світлі душі!

Тетяна Листопад

спеціаліст I категорії сектору

з питань внутрішньої політики

райдержадміністрації