back

Жест людяності

19 листопада 2012

Є така країна – Італія. Вона знаменита не тільки видатними пам’ятками архітектури, прекрасними курортами, чудовою музичною культурою, відмінним одягом та взуттям. Країна відома завдяки своєму народові, її простим людям. Багатьох із них хвилює не тільки особисте, вони переймаються й проблемами інших народів.

Наприклад, члени італійської Асоціації «Касаго кличе Чорнобиль» не байдужі до життєвих складнощів українців. Зокрема, жителів Ніжинщини. Свою небайдужість вони підтверджують конкретними справами. Завдяки аппенінцям комфортно почувають себе малюки у Вертіївському дитсадку «Колосок». Не один рік італійські родини приймають у себе нашу дітвору-чорнобильців.

І ось черговий жест людяності. Минулого тижня автомобільний парк центральної районної лікарні поповнився двома сучасними каретами швидкої допомоги. Санітарні «Фіат» і «Рено» укомплектовані всіляким медичним начинням. Відтепер у людей у білих халатах є більше шансів своєчасно допомагати хворим, а то й рятувати їх від смерті. Такі машини з’явилися в районі не без участі нашої землячки, голови обласного відділення Дитячого фонду України Валентини Хуторненко.

Як зазначив президент Асоціації Армандо Кріппа, Італію, як і багатьох європейських країн, торкнула економічна криза. І все ж це

не завадило їхнім людям реалізувати в життя проект забезпечення нашої сільської медицини машинами швидкої допомоги.

Людям доброї волі щиро дякували: голова райдержадміністрації Володимир Другаков та його заступник Людмила Сипливець, заступник голови районної ради Ірина Грозенко, головний лікар ЦРЛ Юрій Солодько і весь загал медичних працівників лікарні. Гості у свою чергу побажали як можна менше використовувати машину за призначенням і тоді у всіх проблем зменшиться. За це й підняли келихи з шампанським.

Олександр ВАСИЛЕНКО

Фото автора