back

Свято працівників сільського господарства

19 листопада 2012

18 листопада, в неділю відзначали своє професійне свято хлібороби, трудівники полів, ферм, механізатори, всі, хто причетний до справи будівництва, розвитку й розквіту сільськогосподарського комплексу нашого району і цілої держави - День працівників сільського господарства.

Урочисті заходи присвячені цьому славному святу були проведені 16 листопада в актовому залі Ніжинського агротехнічного інституту.

Серед усіх професійних свят – День працівників сільського господарства є одним з найбільш знаних, адже вшановується праця найчисленнішої когорти трударів, чиїми руками твориться хліб.

Відзначаючи щоосені це традиційне професійне свято всі вкотре переконуються: держава сильна і заможна селом. На хліборобських плечах її добробут і її майбутнє. Хлібороби – опора і надія України.

Тому і привітати їх зібралося чимало людей. На заході були присутні голова райдержадміністрації Володимир Другаков, голова районної ради Олег Бузун, заступник голови райдержадміністрації Людмила Сипливець, керівник апарату райдержадміністрації Тетяна Коник, заступник голови районної ради Ірина Грозенко, перший заступник начальника головного управління Держкомзему в Чернігівській області В’ячеслав Швед. А також представники агропромислового управління Ніжинського району, керівники і прості трударі агропромислових товариств, таких як «Дружба – Нова», «Лосинівка Агро», «Ніжин агро», працівники сільського господарства з Вертіївки, Талалаївки, Крут та усіх-усіх сіл Ніжинського району.

З почуттям глибокої шани і поваги, щиро подякував усім аграріям Ніжинського району за самовіддану працю, за розуміння і мудрість, за натруджені руки Володимир Другаков. У своєму виступі він зокрема згадав про здобутки агропромислового комплексу Ніжинщини за поточний рік: зібрано 95,6 тис. т зерна, що на 15 тис. т більше порівняно з минулим роком; на 17% збільшено поголів’я великої рогатої худоби; збільшено обсяги валового капіталу, та ін. А також побажав, як годиться у нас в Україні: сили, наснаги й віри у день завтрашній; міцного здоров’я щастя кожному, хто причетний до тяжкої сільськогосподарської праці та втілення в життя усіх планів і задумів на благо розквіту рідної країни та для піднесення добробуту жителів Ніжинського району.

Щиро вітав усю хліборобську родину, усіх причетних до цього славного свята, людей, які колись працювали у галузі сільського господарства, молодь, яка сьогодні освоює сільськогосподарські професії Олег Бузун.

Приєднався до привітань і В’ячеслав Швед, який зазначив, що розвиток агропромислового комплексу і соціальної інфраструктури села був і залишається пріоритетом у роботі українського Уряду, обласної та районної влади.

В ході святкування кращі працівники агропромислового виробництва були нагороджені грамотами райдержадміністрації та грамотами районної ради.

Звеселяли серця трудівників номери художньої самодіяльності, підготовані районним відділом культури і туризму та студентами НАТІ НАУ.

Тож свято вдалося на славу. Не дивлячись на всілякі труднощі й негаразди, з’явилася хвилинка для відпочинку і радості заклопотаних працівників полів.

І вся країна приєднується до щирих поздоровлень і маємо за щастя жити й працювати поруч з такими людьми, як ви, славетні доглядачі земель. Віримо - з вами переможемо всі біди, прикрощі, невдачі; відродимо хліборобську славу нашого краю. Ця віра зігріває серце, дарує натхнення, прагнення працювати творчо й результативно.

Зі святом, шановні працівники сільського господарства!